Doma pripravljena ali tako imenovana domača skuta vas bo navdušila s polnim okusom, dodatna prednost pa je, da v njej ne bo nobenih dodatkov, ojačevalcev okusa ali sladkorjev. Bodite pozorni, da za pripravo domače skute uporabite nehomogenizirano polnomastno slovensko mleko z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«, ki vam zagotavlja 100‑odstotno slovensko poreklo.
Sestavine:
- 2 litra nehomogeniziranega kravjega mleka z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«
- 0,5 dl domačega jabolčnega kisa
Priprava:
Nehomogenizirano polnomastno mleko začnete kuhati ter neposredno pred vretjem vanj počasi vlijete jabolčni kis. Čim prej ugasnete ogenj (pred vretjem) ter mešate. Mleko se začne počasi sprijemati v grudice, na vrhu pa ostane mlečna voda.

Na sobni temperaturi pustite počivati približno 4 ure, nato dobro precedite s cedilom ali gazo in skuto pretlačite. Pred postrežbo lahko skuti za še bolj osvežilen okus dodate sveže sadje.

