Sestavine:
- 300 g svežega regrata
- 2 jajci
- 150 g slanine
- 1 strok česna
- 3 žlice oljčnega olja
- 2 žlici jabolčnega kisa
- ščepec soli
- ščepec popra
Priprava:
Regrat temeljito očistimo, operemo in odcedimo. V manjši posodi pristavimo vodo, počakamo, da zavre ter vanjo položimo dve jajci in ju pustimo kuhati točno osem minut. Slanino narežemo na tanke rezine in jo na ponvi prepražimo, da se z vseh strani hrustljavo zapeče.
Jajca narežemo na manjše koščke in jih skupaj s slanino zamešamo med regrat. Dodamo še nasekljan strok česna, oljčno olje, kis, sol in poper.
Mlad regrat predstavlja bogat vir vitaminov in rudnin. Bodite pozorni, da ga nabirate na površinah, ki niso onesnažene ali škropljene.
Namig: Priporočamo, da uporabite zaščiteno oljčno olje slovenske Istre.