Skip to content

Imate radi skutino pecivo?

Skutino pecivo je okusna in lahka sladica, ki se prileže k vsaki jedi. Pecivo je izredno sočno in nasitno, zato ga lahko zaužijete tudi kot malico. Priporočamo, da skutino pecivo hranite v hladilniku in ga porabite v nekaj dneh. Pri izbiri sestavin bodite pozorni, da izberete živila s 100‑odstotnim slovenskim poreklom, ki vam ga jamči oznaka »izbrana kakovost – Slovenija«. Za pripravo lahko namesto kupljene uporabite kar doma pripravljeno skuto.

Sestavine:

  • 300 gramov moke
  • 100 g sladkorja
  • 1 pecilni prašek
  • 500 g skute
  • 1 jajce
  • maslo za namastitev pekača
  • 50 g rozin
  • Limonina lupinica (po želji)
  • 180 g kisle smetane
  • 1 dl mleka
  • 1 jajce

Priprava:

V skledi dobro premešamo suhe sestavine, in sicer moko, pecilni prašek ter sladkor. Rozine v posebni posodi operemo in odcedimo, vendar pustimo nekoliko navlažene zaradi večje sočnosti. V skledi zamešamo domačo skuto in jajce ter po okusu dodamo malo limonine lupinice. V zmes primešamo še rozine.

Pekač dobro namastimo z maslom ter vanj stresemo polovico suhe mešanice, ki jo razporedimo po vsej površini. Nanjo dodamo plast skute, po nadevu pa potresemo še preostali del suhe mešanice.

V skodelici zmešamo kislo smetano, jajce in mleko ter prelijemo sestavine v pekaču. Pečemo v ogreti pečici na temperaturi 180 stopinj Celzija 45 minut. Po odstranitvi iz pečice počakamo, da se skutino pecivo ohladi, ter ga nato postrežemo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: