Skip to content

Izpod leda je potegnil 185 cm dolgega in 42 kg težkega soma

Niti zamrznjeno jezero Iztoka ni zmotilo, da je štiri dni s prijateljem Dominikom bil na »mrzli kampanji« in trud se mu je poplačal zadnji dan, ko je ulovil soma kapitalca.

Na severovzhodu države je očitno zelo veliko rib, zlasti somov, ki sodijo med velikane oz. trofeje, katere strastni ljubiteljski ribiči z velikim zadovoljstvom čakajo tudi več ur, celo več dni, kar se je potrdilo tudi v minulih tednih in mesecih. In potem, ko je pred časom Rudi Pavlin, na Šmartinskem jezeru ulovil soma, ki je tehtal 84 kg in meril 248 cm, ter ko je Damjan Košič v Gajševskem jezeru, ulovil prav tako kapitalnega soma dolgega 217 cm, ki je tehtal 75 kg, je v jezeru – ribniku Radehova pri Lenartu v Slovenskih goricah, ribič Sandi Sever, vsaj ko gre za težo, ulovil rekorderja. S pomočjo 31-letnega sina Valentina, ki je prav tako namakal v bližini, je namreč po hudem boju na suho potegnil mrcino težko kar 92 kilogramov, njegova uradna dolžina pa je 242 centimetrov. Toda, to ni bilo vse, kajti pred nedavnim se je sreča nasmehnila Marjanu Hamrušu iz Destrnika, ki je skupaj s prijateljem Andreasom Kardinarjem iz Lutvercev, nedaleč od Gornje Radgone, na Lancovem ribniku pri Sladkem Vrhu ujel soma dolgega 236 centimetrov in težkega 79 kilogramov. V minulih vročih poletnih dneh se je sreča nasmehnila tudi mlademu, 18-letnemu Domnu Bočkorju iz Kančevcev na Goričkem, ki je ujel 84 kg težkega in 225 cm dolgega soma kapitalca…, sedaj v mrazu pa se je sreča nasmehnila tudi Iztoku Krambergerju iz Bodislavcev, ki se je skupaj s prijateljem Dominikom Korenjakom iz Borecev podal na 4-dnevno “mrzlo kampanjo” na Gajševsko jezero.

Kot je dogajanje opisal Iztok, je prvi dan prišel za vodo okoli že dopoldan ter si prvi sistem peljal v vodo okrog 12. ure. „Na lasu je bila kombinacija PinkGLm (VeryCarpyBaits), na drugi palici čisti popup (pink glm). Lovil sem na tem jezeru dokaj v globini, na 2,7 metra. Po vsem tem delu je začelo deževati, dobesedno vlivati, okrepil se je severni veter, kar na tej vodi sploh ni fajn,“ je opisal potek prvega dne, ko je deževalo vse do večera. Po dežju je nato imel prvi prijem in sicer 7-kg krapa. Nato je bilo do jutra vse mirno. Drug dan je nato voda narasla za vsaj 30 cm. Tudi temperature so bile precej nižje, kar se je poznalo tudi na vodi in ta dan je tudi pričakovano ostal brez prijema. Tretji dan je nato zjutraj pogledal iz šotora ter začuden ugotovil, da je jezero zamrznjeno 20 m od roba. Nato se je odločil za spremembo taktike. Prestavil se je na dobrih 300 metrov razdalje, kjer je poiskal dokaj trden poden. Uporabljal pa je čisto 18 mm bojlo carp steak.

Nato še je pred njim ostala ena noč. Zadnji dan je nato zjutraj prišel iz šotora, ko je presenečen ugotovil, da so bili laksi zamrznjeni v vodi, čoln pa nemiren. „Potem pa na delo v čoln ter razbiti ves led, da sem lahko prišel do sistema palice. Nato pa je sledil največji šok. Ko sem razbil ves led, se je moja palica takoj ‘zvila’. Nekaj je na trnku! Po 45. minutah pri -6 stopinj C na vodi nekaj neprecenljivega. Po vsem možnem trudu pa le na površju vode zagledam ‘monsterja’ soma! Ga s težko muko spravim nekako v podmetalko, kjer je nato tehtnica pokazala težo 42 kg ter 185 cm dolžino soma! To za ta mrzli čas, ni bila slaba ribičija. Na koncu je bil trud poplačan pa čeprav s somom. Al trofeja je trofeja! Sem srečen! Tako se je tudi moja najbolj mrzla 4-dnevna kampanja več kot zadovoljivo zaključila,“ je Iztok opisal to zanimivo izkušnjo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: