Skip to content

Bakos.si

Bogomir Dolenc pretekel 92 km iz Poljčan v Lendavo!

ŠD Gibko iz Lendave pripravilo športne dejavnosti za vse generacije

Potem, ko so pred časom organizirano kolesarili, je Športno društvo Gibko, v soboto organiziralo tek, vnovič v sklopu projekta “Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne počitnice otrok”. Projektu se je pridružil tudi enstremni tekač Bogomir Dolenc, ki je iz Poljčan tekel 92 km do Lendave. Kot je znano, konec marca je ŠD Gibko pri DOŠ I Lendava organiziralo dogodek “koliko kilometrov Lendava prekolesari v enem dnevu”, tokrat pa so se občani lahko preizkusili v teku. Namen projekta “Gibko zbira kilometre za dobro počutje in brezplačne počitnice otrok”, in z njim povezanih dogodkov je motivirati ljudi, da se ponovno začnejo gibati, saj je epidemija pustila posledice tako na fizičnem kot na duševnem stanju ljudi.

V okviru rekreacijskih aktivnosti z naslovom Gibko zbira kilometre so udeleženci vseh generacij tekli po Lendavi in okolici. Ti so si lahko za tek izbrali različne razdalje, glede na njihove fizične zmožnosti in leta. Največjo razdaljo, kar 92 kilometrov, je pretekel Bogomir Dolenc, ki je premagal razdaljo med Poljčanami in Lendavo. Ekstremni športnik je na pot krenil zjutraj ob 5.45 iz svojih Poljčan. Tekel je skozi Ptuj, Sveti Tomaž, Ljutomer, Razkrižje, Gornjo Bistrico, Hotizo in Dolnji Lakoš ter na cilj pri DOŠ I Lendava pritekel ob 16. uri. Postanek in krajši pogovor z ljubitelji teka je pred Lendavo, imel v Ptuju in Ljutomeru. Med tekom so se mu pridružili del poti tudi drugi tekači. Bogomir Dolenc je tekač in triatlonec. Za njim je veliko tekaških podvigov, največji pa je bil leta 2018, ko uresničil športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh. Pred dvema letoma pa je uresničil projekt Okrog Slovenije za male viteze, ko je zbiral denar za fundacijo za pomoč mladim, ozdravljenim od raka. Takrat je tekel tudi po Pomurju, ko je v dvanajstih dneh pretekel več kot 1200 kilometrov. Vsi njegovi športni projekti so tudi dobrodelni.

Drugi udeleženci dogodka Gibko zbira kilometre so tekli po atletski stezi ob nogometnem igrišču pri šoli ali po kateri drugi progi. Vsi otroci, ki so pretekli vsaj en krog na atletski stezi (400 metrov) so prejeli nagrado. Na teh dogodkih zbirajo donacije, s katerimi bodo poleti organizirali brezplačne športne tabore za otroke. Pred tedni so zbirali kilometre s hojo do najvišjega vrha Lendavskih goric Piramide, sledilo je kolesarjenje po Lendavi in okolici, tokrat pa so prišli na vrsto ljubitelji teka.

Društvo Gibko vodita učiteljici telesne vzgoje Tjaša Horvat in Renata Gyurkač, ki sta športno-rekreacijski projekt organizirali z namenom spodbuditi čim več ljudi, da se tudi v času pandemije več gibajo, kar koristi njihovemu zdravju in imunskemu sistemu. Menita, da s projektom lahko pomagajo k boljšemu počutju in ponovni aktivaciji mnogih, ki se zavedajo, da se premalo gibajo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: