Skip to content

Lepo se je razcvetelo sadno drevje…

Narava nam vedno bolj obrača hrbet, kar niti ne preseneča ob vseh zastrupljanjih okolja in še zlasti ozračja, kjer milijoni letal, raket, granat, nabojev in drugih letečih predmetov, spušča vse možne strupene pline ter hkrati puščajo na stotine milijonov lačnih ust. Namesto, da bi proizvajali hrano, raje izdelujejo vse možno uničujoče se orožje, ki škoduje vsem nam.

Žal tudi sadju, zelenjavi, živalim in vsem drugem kar živi. Zato se ne smemo čuditi, da so letos izmerili najvišje “zimsko-pomladne” temperatura odkar potekajo meritve. Slednje so dvorezni meč, kajti topli marčevski dnevi so “pognali” večino sadnega drevja, ki že močno cvete in če, bog ne daj, pride do kakšne zmrzali, česar smo v zadnjih letih vajeni, bomo spet ostali brez češenj, marelic, breskev, pa tudi jabolk, hrušk, sliv, orehov ipd. In sadjarji, profesionalni in ljubiteljski, bodo znova obupali. Ne le oni, tudi potrošniki, ki bomo morali kupovati sadeže “od tam spodaj”, kar se ne glede na zunanji videz še zdaleč ne more primerjati s tistim, ki jih pridela sosed v svojem sadovnjaku, ali pa kar tam za hišo…

In zamislite si samo, kako šokiran in žalosten bi, ob še eni aprilski ali celo majski zmrzali, bil naš kolega Franci, ki nam je posredoval fotografiji iz svojega sadovnjaka na Noričkem Vrhu, kjer se je praktično vse sadno drevje že pred veliko nočjo, razcvetelo. A Franci je vedno optimističen ali z njim delimo pričakovanje, da zmrzali ne bo in bomo že okrog 1. maja pojedli kakšno domačo češnjo, malo pozneje pa že kakšno drugo zgodnje sadje.

Dragi bralci, če tudi vi imate kakšno zanimivo fotografijo, ne le o cvetenju sadja, temveč tudi sploh, jo delite z nami. Enako, če imate kakšno zgodbo, ki bi morebiti zanimala tudi sosede, prijatelje in sploh ljudi v vaši okolici, nam sporočite!

Foto: Franci Klemenčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: