Skip to content

Darko Jorgić prispeval dve točki za vnovični evropski klubski naslov

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec, Darko Jorgić, je v finalu lige prvakov prispeval odločilno zmago, da je Saarbrücken s 3:2 premagal Borussio Düsseldorf in s tem še drugič zaporedoma osvojil najbolj prestižno evropsko klubsko lovoriko. V odločilni tekmi je bil s 3:2 (8, -5, -8, 10, 3) boljši od Antona Källberga, v prvem dvoboju pa je s 3:1 (9, -4, -6, 11) ugnal tudi Dang Qiuja. Eno zmago je za branilce naslova prispeval še Patrick Franziska, ki je bil s 3:0 (1, 8, 6) boljši od Källberga.

Za Borussio je eno zmago osvojil Timo Boll proti Yutu Muramatsu, zmagal je s 3:1 (-8, 8, 8, 6), eno pa Dang Qui, ki je Franzisko premagal s 3:1 (-6, 7, 8, 7).

»Vedno je pomembno pridobiti prednost na začetku dvoboja. Pritisk je bil velik, a sem začel zelo dobro. V uvodnih dveh igrah sem prevladoval, potem pa je Qiu dvignil svojo igro. Četrti niz sem spet začel bolje, vendar se mi je Qiu nevarno približal. V končnici sem dal vse od sebe, sam pri sebi sem razmišljal, da nočem tega stresa v petem nizu, ko se igra le do šest točke,« je po zmagi v uvodnem dvoboju proti desetemu igralcu svetovne lestvice ITTF dejal Jorgić.

Hrastničan, ki je na lestvici ITTF na 15. metu, je imel v četrtem nizu dve zaključni žogici za zmago s 3:1, nato je Qiu dosegel tri zaporedne točke, a je bil Jorgić dovolj zbran, da je svoji ekipi prinesel pomembno zmago.

Za 2:0 v zmagah je poskrbel Franziska (16.), ki je v prvem nizu Källbergu (14.) prepustil le točko, prav tako je bil prepričljivo boljši v drugem in tretjem nizu. Toda dvanajstkratni evropski klubski prvaki, ki so še četrtič zaporedoma v finalu igrali s Saarbrücknom, se niso predali. Nekoč najboljši evropski igralec, Timo Boll, je po izgubljenem uvodnem nizu Japonca Muramatsa dvakrat pustil na osmi točki, v četrtem nizu pa le na šesti. Tudi četrti dvoboj so bolje začeli domači igralci, saj je Franziska zanesljivo dobil uvodni niz proti Qiuju, zato pa je nadaljevanje pripadlo aktualnemu evropskemu prvaku.

O naslovu evropskega klubskega prvaka sta tako odločala Jorgić in Källberg. Najboljši igralec Saarbrückna je odlično začel dvoboj, zato pa nadaljevanje zanj ni bilo več tako uspešno. V tretjem nizu je recimo nadoknadil zaostanek treh točk in izenačil na 8:8, toda do konca niza ni več osvojil točke. Tudi v četrtem nizu je bil Šved večinoma v prednosti, vodil je tudi z 10:8 in Borussio je do njenega trinajstega naslova ločila le točka, toda Jorgić se ni predal in poraz spremenil v zmago. V odločilnem petem nizu je povedel z 2:0, nato je z veliko sreče s 3:2 vodil Källberg, vendar nesrečno izgubljena točka Hrastničana ni zaustavila. Z zbrano in pogumno igro je dosegel štiri zaporedne točke in dvoboj končal, kako drugače, kot na mizi. Na veliko veselje polne športne dvorane v Saarbrücknu.

»Ne bi mi uspelo brez pomoči fantastičnih navijačev, ki so mi vlili dodatno moč. Za mano je izredno težka tekma, ena težjih v moji karieri. Dobiti takšen dvoboj, je nekaj neverjetnega,« je po novem naslovu evropskega klubskega prvaka dejal Jorgić.

Saarbrücken – Borussia Düsseldorf  3:2  

Darko Jorgić – Dang Qiu                  3:1 (9, -4, -6, 11)

Patrick Franziska – Anton Källberg  3:0  (1, 8, 6)

Yuto Muramatsu – Timo Boll            1:3 (8, -8, -8, -6)

Patrick Franziska – Dan Qiu            1:3 (6, -7, -8, -7)

Darko Jorgić – Anton Källberg         3:2 (8, -5, -8, 10, 3)

foto: worldtabletennis.com

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: