Skip to content

Bakos.si

Povzročitelj nesreče peš pobegnil s kraja…


Mariborski operativno komunikacijski center je med 6. uro včeraj in 6. uro danes, prejel 339 klicev, od tega 111 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali 9 nedovoljenih prehodov državne meje.
V opisanem času smo obravnavali tudi: 28 kaznivih dejanj, 10 prometnih nesreč I. kategorije, 3 prometne nesreče II. kategorije, v katerih so se 4 osebe lahko telesno poškodovale, 6 povoženj divjadi, 2 kršiteljema cestno-prometnih predpisov smo zasegli vozili, ki sta ju vozila, 13 prijav kršitev javnega reda in miru, 4 na javnih krajih in 9 v zasebnih prostorih, 1 osumljencu smo izrekli ukrep prepovedi približevanja, 1 požar.
Izpostavljamo:
Čez državno mejo na mestu, kjer ni mejnega prehoda
Včeraj so imeli policisti v osmih ločenih primerih v postopkih 13 državljanov Poljske, 4 državljane Češke in 1 državljana Avstrije, ki so na območju PP Gorišnica, s petimi osebnimi, enim kombiniranim in dvema tovornima avtomobiloma poljskih, čeških in avstrijskih registrskih oznak, nedovoljeno prestopil državno mejo med Hrvaško in Slovenijo na mestu, kjer ni mejnega prehoda, za to pa niso imeli ustreznih dovoljenj. Policisti so osmim kršiteljem (voznikom) izrekli globe, deset sopotnikov pa so opozorili.
Prijet tujec
Danes, nekaj pred 6. uro so policisti v Središču ob Dravi prijeli državljana Tunizije, ki je pred tem na zeleni meji nedovoljeno, iz Hrvaške vstopil v Slovenijo. Postopek s tujcem še poteka.
Pijani kolesar se je poškodoval
V Rušah je včeraj popoldan, zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča, 70-letni kolesar s kolesom trčil v robnik pločnika, padel ter se lahko telesno poškodoval. Prvo pomoč so mu na kraju nesreče nudili reševalci, zdravniško pomoč v UKC Maribor pa je odklonil. Elektronski indikator alkohola je pokazal, da je imel v organizmu 0,76 mg/l (okoli 1,6 promila, op.p.) alkohola. Policisti so mu izdali plačilni nalog.
Pobegnil s kraja prometne nesreče
Včeraj popoldan je 36-letni moški, zaradi nepravilne strani vožnje, na lokalni cesti v Prepoljah trčil v drugi osebni avtomobil, ki ga je vozil 33-letni tujec. V trčenju se je 33-letna sopotnica v vozilu slednjega lahko telesno poškodovala. Z reševalnim vozilom so jo prepeljali v UKC Maribor. Po trčenju je povzročitelj prometne nesreče vozilo pustil in s kraja peš pobegnil. Policisti so ugotovili, da voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, saj mu je to z odločbo sodišča prenehalo veljati. Policisti bodo povzročitelja prometne nesreče, ko ga bodo izsledili,
kazensko ovadili pristojnemu tožilstvu.

Najdeno neeksplodirano ubojno sredstvo (NUS)
Sinoči so v Kogu, na območju PP Ormož, med zemeljskimi deli z bagerjem, izkopali NUS, dolžine 30 okoli cm. Šlo je za 82 mm minometno mino iz II. svetovne vojne. Mino so pristojni odstranili in odpeljali na uničenje.
Pripravil: Miran Šadl, tiskovni predstavnik PU Maribor.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: