Skip to content

Bakos.si

Vse se je vrtelo okrog otroške domišljije, smeha, zabave in veselja

Prijetno in veselo je bilo na 5. otroškem dnevu z otroškimi delavnicami

Športno – turistično društvo (ŠTD) Mahovci, ki se nahaja v občini Apače, je priredilo že 5. tradicionalni otroški dan z otroškimi delavnicami. Dogodek organizirajo vedno z namenom, da imajo otroci svoj »yes day«, ko se vse vrti okrog otroške domišljije, smeha in veselja. Da se zabava resnično začne, poskrbi vsako leto igra z vodnimi baloni, mokra igrala, kotiček z gratis palačinkami ter sladoledom, lepe nagrade za dosežke v spretnosti, umetnosti in borbenosti.

Predsednik ŠTD Mahovci Karl Leopold je povedal, da so bile posebnost letošnjega otroškega dne, otroške delavnice z različnimi temami, na katerih so kreativni otroci z malimi rokami pridno ustvarjali. Razstava teh izdelkov je povedala vse. Povabilu na otroški dan se je iz sosednje vasi Črnci odzval tudi Rudi Zemljič s svojo ekipo otrok, s katero je prikazal starodavno ljudsko igro pančerltrajbanje, katere izvor je prav iz vasi Črnci. Tako so otroci lahko videli, na kakšen lep, preprost način so se nekoč družili, zabavali in igrali, ko še ni bilo računalnikov. Prikaz igre je bil zanimiv, saj so se vključili tudi ostali obiskovalci prireditve in člani ŠTD Mahovci.

Tako je bil v Mahovcih spet en krasen dan, ki je bil s hvaležnostjo iskric v otroški očeh poplačan. Da se lahko takšen dogodek zgodi v teh »čudnih« časih, res ni lahko, a vendar je v slogi moč, so povedali in tukaj jim tudi Občina Apače ob strani stoji. Za to, da ni vstopnine pa je zaslužna ekipa ljubi, ki cel dan brezpogojno skrbi za vso organizacijo, nabavo in izvedbo dogodka. Ena izmed organizatork otroškega dneva, članica ŠTD Mahovci, Branka Fluher, je povedala, da so ponosi na to, da imajo to prireditev v tako majhnem kraju z veliko krasnih ljudi. Na koncu je zaključila z besedami: Pa ne pozabite, dogodek spet drugo leto na prvo soboto se v juliju zgodi in takrat nam še vreme sonček podari!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: