Skip to content

Nasilneža so pridržali in mu prepovedali približevanje h družini

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24 urah prejeli 507 klicev občanov. 96 klicev je bilo interventnih, eden nujen. 17 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 8 s področja mejnih zadev in tujcev, 61 s področja prometne varnosti in 10 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost; O prometni nesreči, v kateri je včeraj umrl 63-letni voznik osebnega vozila, smo že včeraj poročali. Poleg omenjene nesreče, smo včeraj obravnavali še 3 prometne nesreče z lažjimi poškodbami in 23 prometnih nesreč z materialno škodo.

Sneg je včeraj na naših cestah povzročal kup preglavic. Danes ponekod promet za krajši čas ovirajo predvsem drevesa, ki se pod težo snega podirajo na vozišča. Vsem voznikom še vedno svetujemo posebno previdnost. Skrbijo naj za primerno varnostno razdaljo, ki je v takšnih situacijah še posebej pomembna. Vozniki naj pred vožnjo temeljito očistijo vozila, na pot naj se odpravijo pravočasno in nikakor brez zimske opreme. Obvezno pa naj vnaprej preverijo prometne razmere na relaciji, kamor se odpravljajo.

Javni red in mir: Zaradi kršitev javnega reda in miru smo včeraj ukrepali petkrat.

Kriminaliteta

Na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah smo včeraj obravnavali sum storitve kaznivega dejanja nasilje v družini. Osumljenega smo pridržali, mu izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi še kazenska ovadba.

Nezakoniti prehod državne meje

Na avtocestnem počivališču Tepanje smo včeraj izsledili moldavskega voznika, ki je v vozilu prevažal štiri ruske državljanke, ki so nezakonito vstopile v Slovenijo. Vse štiri so zaprosile za mednarodno zaščito. Voznika smo pridržali in ga bomo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države.

Miren in varen torek želimo iz Policijske uprave Celje.

Pripravila: Milena Trbulin, tiskovna predstavnica PU Celje.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: