Skip to content

Mladenič za volanom je napihal skoraj tri promile

Kronologija pomembnejših dogodkov na območju Policijske postaje Ormož

Policisti policijske postaje Ormož so ob opravljanju rednih nalog, v času od 7. ure, dne 21. 4. 2021, do 7. ure, dne 22. 4. 2021, obravnavali naslednje pomembnejše dogodke:

SREDA 21. 4. 2021

Ob 8.03 smo bili obveščeni o prometni nesreči I. kategorije s pobegom, na parkirišču ormoškega Avto centra. NN voznik, NN vozila, je zaradi nepravilnega premika, trčil v tam pravilno parkiran osebni avto, ga pri tem tudi poškodoval, nato pa s kraja odpeljal, ne da bi drugemu udeležencu pustil potrebne podatke o sebi in vozilu, ki ga je vozil.

Ob 13.16 je patrulja v Ormožu na Skolibrovi ulici ustavila in kontrolirala 20 letnega voznika osebnega avtomobila, kateri je vozil vozilo v cestnem prometu pod vplivom alkohola. Rezultat preizkusa je bil 1,39 mg alkohola v litru izdihanega zraka. Prepovedana mu je bila nadaljnja vožnja, odvzeto vozniško dovoljenje pa bo skupaj s obdolžilnim predlogom poslano na ormoško sodišče.

Ob 23.40 smo v Žerovincih ustavili voznika mopeda, ki je vozil pod vplivom prepovedanih drog, saj je hitri test na droge pokazal prisotnost prepovedane droge marihuane. Vozniku je bil izdan plačilni nalog in izrečena globa v višini 1200 evrov.

Napoved aktivnosti za četrtek dne 22. 4. 2021:

  • v kolikor bi opazili sumljive osebe, za katere je sumiti, da so lahko neupravičeno vstopile v R Slovenijo, naprošamo, da o tem obveščajo policijo na telefonski številki 02 741 08 50 ali 113.
  • opravljali bomo redne naloge s področja javne varnosti ter kontrolo udeležencev v cestnem prometu, kjer bomo dajali poudarek na kršitvah, ki so najpogostejši vzrok prometnih nesreč (prekoračitve hitrosti, vožnja pod vplivom alkohola, mobitel, zimska oprema idr.).
  • prav tako bodo policisti na terenu dajali poudarek na spoštovanju odlokov o zajezitvi širjenja virusa COVID-19.

Pripravil: Jože Šprah, komandir

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja