Skip to content

Prijavite svojega otroka za zdravstveno letovanje v Baški (31.7. – 10.8.2022) – zadnji rok: 25. maj

Društvo prijateljev mladine Gornja Radgona bo tudi letos organiziralo zdravstveno letovanje otrok v Otroškem počitniškem domu v Baški na otoku Krku predvidoma za 100 otrok s stalnim bivališčem v Upravni enoti Gornja Radgona, kamor spadajo občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici. Letovanje je primerno predvsem  za osnovnošolce v starosti od 6 do 15 let.

V skladu z razpisom ZZZS se letovanja lahko udeležijo otroci in mladostniki v starosti od 5 (pet) do 19 (devetnajst) let, ki imajo v medicinski dokumentaciji pri izbranem osebnem zdravniku od 30. januarja 2021 do 11. marca 2022 dva ali več zapisov o bolezni ali hospitalizaciji.

TERMIN V LETU 2022: NEDELJA, 31. 7. 2022 – SREDA, 10. 8. 2022

CENA LETOVANJA (bivanje, prehrana, avtobusni prevoz, vodenje, zdravstveno varstvo, turistična taksa, zavarovanje, izvedba interesnih dejavnosti, stroški organizacije)

  • Ekonomska cena zdravstvenega letovanja znaša390,00 €
  • Od tega ZZZS, OE M. Sobota otrokom z napotnico sofinansira: 283,30 €
  • Starši otrok z napotnico prispevajo:                                             106,70 €

PLAČILNI POGOJI

Plačilo letovanja se izvede v enkratnem znesku v roku 8 dni po prejetju računa in sicer na TRR DPM Gornja Radgona. Poravnava plačila predstavlja potrditev prijave in s tem uvrstitev otroka v skupino.

VLOGA ZA SUBVENCIONIRANJE CENE ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA

Starši, ki ne zmorejo plačati cene letovanja, se lahko s prošnjo za finančno pomoč obrnejo na pristojno občinsko upravo, kjer prebivajo ali na DPM Gornja Radgona, ki bo s pomočjo nacionalne humanitarne akcije ZPMS Pomežik soncu®, inprojekta »Letovanje otrok s posebnimi potrebami – FIHO«, omogočilo brezplačno letovanja otrokom iz socialno šibkih družin. Za uveljavljanje brezplačnega letovanja je potrebno oddati vlogo s kratkim opisom razmer v družini ter priložiti kopijo veljavne odločbe CSD o odmeri otroškega dodatka oz. socialne pomoči. Prednost pri sofinansiranju bodo imeli otroci, ki še niso bili deležni subvencioniranja letovanja. V kolikor je otrok s posebnimi potrebami je potrebno priložiti kopijo odločbe o razvrstitvi.

POSTOPEK PRIJAVE:

  • Prijavnico in napotnico dobite od ponedeljka 16. maja 2022 v Zdravstvenem domu Gornja Radgona – ambulanti osebnega zdravnika otroka. Napotnice bodo izdajali do petka, 20. maja 2022 oz. do zapolnitve mest (100 otrok).
  • Vsi, ki nimajo osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Gornja Radgona, pa prijavnico in napotnico oz. zdravstveni list, do zapolnitve mest (tudi tu je omejeno število), dobijo na sedežu DPM Gornja Radgona, Maistrov trg 2, v Gornji Radgoni (stavba pri cerkvi v Gornji Radgoni) po predhodnem telefonskem dogovoru s sekretarko društva Ivanko Kalič : Telefon: 031 666 065 ali 051 367 773.
  • Otroci in mladostniki, ki se letovanja želijo udeležiti kot samoplačniki (kar bo možno le v primeru prostih mest) in plačajo polno ceno letovanja, ki znaša 390,00 €, prijavnico in zdravstveni list dobijo na sedežu DPM Gornja Radgona, Maistrov trg 2, v Gornji Radgoni (stavba pri cerkvi v Gornji Radgoni) po predhodnem telefonskem dogovoru o načinu prevzema (lahko tudi po e-pošti) s sekretarko društva Ivanko Kalič – telefon 051 367 773 ali 031 666 065.

ODDAJA PRIJAVNICE:

V celoti izpolnjeno in podpisano prijavnico in napotnico za letovanje otroka pošljite:

  1. po pošti na naslov: DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE GORNJA RADGONA, Maistrov trg 2,

p. p. 13, 9250 GORNJA RADGONA,

  1. lahko pa jo odložite v poštni nabiralnik pred vhodom zgradbe na Maistrovem trgu 2, v Gornji Radgoni,
  2. izjemoma skenirano po e-mailu na naslov dpm.radgona@gmail.com.

ZADNJI ROK ZA PRIJAVO je sreda, 25. maj 2022

V kolikor do tega roka ne bo dovolj prijav, se rok podaljša do zapolnitve mest.

DODATNE INFORMACIJE:
Vodja organizacije letovanja Ivanka Kalič na telefon 031 666 065 ali 051 367 773.

Vodja organizacije letovanja: Predsednik DPM Gornja Radgona:

Ivanka Kalič Dušan Zagorc

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: