Skip to content

Motoristi na delu: Bencinski hlapi, gola koža, rock’n’roll, hladno pivo…

Radgonske Trate so gostile tradicionalno motoristično srečanje MK Lisjak Slovenija in njihovih prijateljev

V dvaindvajsetih letih obstoja in uspešnega delovanja, kjer je v ospredju druženje in skrb za varnost v cestnem prometu za vse motoriste, je Moto klub Lisjak postoril zelo veliko, zlasti pri ureditvi svojih prostorov na Tratah v mestu penine vina in sejmov Gornji Radgoni. Enako je že pripravil veliko zanimivih srečanj in druženj. In eno takšnih je bilo tudi v teh vročih poletnih dnevih in nočeh. Pravi moto spektakel je namreč bil ob njihovih klubskih prostorih tik ob reki Muri. Radgonski motoristi so tudi tokrat medse povabili tako motoristične prijatelje iz Slovenije in tujine, kot tudi vse druge, ki so jim pri srcu druženje in dobra zabava, predvsem pa bencinski hlapi, gola koža, rock’n’roll ter hladno pivo in špricarji. Kot pravi predsednik MK Lisjak Bojan Belna, „več kot nas pride, bolj veselo in zabavno je na lokaciji TŠC Trate, Cesta na stadion – Club housu MK Lisjak, v Gornji Radgoni.“ Na velikem srečanju motoristov in sploh ljubiteljev bencinskih hlapov, kje je množice pozdravila tudi radgonska županja Urška Mauko Tuš, se je v dveh dnevih in dveh nočeh odvilo marsikaj zanimivega, veselega nepozabnega…, kot poudarjajo organizatorji iz MK Lisjak Slovenija. Mimogrede kaže omeniti, da je imel tokratni dogodek tudi dobrodelno noto, saj so zbirali sredstva za nujno zdravljenja 3-letnega Nika v ZDA .

Bilo je čudovito, brez kakršnihkoli zapletov, čeprav je bilo več sto motoristov iz kar 67 različnih moto društev in klubov iz Slovenije in tujine. V ospredju so bile moto igre, mrzla pijača, dobra hrana, krajša panoramska vožnja in seveda rock `n` roll glasbe, striptiz ipd. Poskrbljeno je bilo za hladno pijačo, dobro hrano in kampiranje. In za vse je bil prost vstop. Kot nam je povedal Bojan Belna, predsednik MK Lisjak, so še posebej bili veseli, da jih je obiskalo veliko občank in občanov občine in mesta Gornja Radgona, s katerimi si želijo dobrega sodelovanja. „Tokrat nam je služilo tudi lepo vreme, in dejansko vse nam je šlo na roko za odličen dogodek. Iskrena hvala vsem, kateri so si vzeli čas, ter prišli med nas. S tem so popestrili in polepšali naše srečanje in vsi smo se imeli čudovito. Hvala tudi vsem sponzorjem, ter vsem ostalim, kateri so kakorkoli pripomogli, da smo naše srečanje čudovito izpeljali,“ je dejal Belna, ki je dodal, da je na njihov srečanje prišlo na stotine motoristov iz vsaj tridesetih klubov iz vse države in tujine.

Sicer pa, radgonske motoriste žalosti, da bo tudi letošnje poletje in celotna motoristična sezona med slovenskimi ljubitelji in lastniki motorjev ostala zapisana s črnimi črkami, saj je v prometnih nesrečah že umrlo kar nekaj njihovih prijateljev na dveh kolesih. Zato radgonski motoristi, članice in člani MK Lisjak, tudi tovrstna srečanj in druženja, koristijo za pogovore o varnosti v prometu. Čeprav gre za majhno društvo, s samo enaindvajsetimi člani, sodi MK Lisjak med najbolj dejavna tovrstna društva, kjer so skorajda vsi aktivni na svojem področju, ne da bi samo plačevali članarino in se izogibali aktivnosti. V to so se na tokratnem srečanju, katerega se je udeležilo veliko motoristov in ljubiteljev enoslednih iz številnih sosednjih in drugih sorodnih društev, vsi prepričali že ob pogledu na nove in lepe prostore za domovanje, ki so si jih uredili v propadajočih se „garažah“ TŠC Trate, tik ob reki Muri, mestnih igriščih, mestnem parku in domu starejših. Čeprav so največ delali na svojih objektih, niso pozabili niti na dodatna usposabljanja, izobraževanja, srečanja, druženja, s stanovskimi kolegi pa so izmenjevali mnenja in izkušnje. Vsem jim je namreč v prvem planu druženje in skrb za varnost motoristov na slovenskih in tujih prometnicah.

Mimogrede pa MK Lisjak je bil ustanovljen leta 2002, od petih pobudnikov je število članov v kratkem času naraslo na več kot dvajset. In toliko jih je v klubu tudi danes, zraven pa je še ogromno število simpatizerjev kluba. Namen kluba je druženje isto mislečih ljubiteljev motociklov in vožnje z njimi, s tem pa spoznati motoristično življenje po Evropi, pa tudi po svetu. Kot pravi predsednik kluba Belna, Lisjaki se zavzemajo za širjenje humanega odnosa do sovoznika in sočloveka, širjenju etičnih načel in spoštovanja drugih moto klubov in njihovih članov. „Naša želja je, da naše znanje in izkušnje prenašamo na mlajše motoriste, jih dodatno usposobimo in s tem povečamo njihovo varnost v prometu,“ pravi Belna in dodaja, da se člani MK Lisjak trudijo organizirati razne prireditve kot so, moto srečanja, spretnostne vožnje, panoramske vožnje, pikniki, izlete itd. Udeležujejo se jih motoristi iz Slovenije, iz držav bivše Jugoslavije, ter tudi širšega evropskega območja…

Na Tratah v Gornji Radgoni je potekal še en čudovit moto spektakel (Fotografije: Franci Klemenčič in Oste Bakal)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja