Skip to content

Minister Matej Tonin pohvalil radgonske gasilce in potapljače

Obrambni minister s sodelavci obiskal PGD Gornja Radgona

V okviru gostovanja Vlade RS v Pomurski statistični regiji, je obrambni minister, mag. Matej Tonin, skupaj z generalnim direktorjem Uprave RS za zaščito in reševanje, mag. Darkom Butom, regijskim poveljnikom Civilne zaščite Martinom Smodišem in drugimi sodelavci, med drugim, obiskal tudi radgonske gasilce. V prenovljenem in posodobljenim gasilskim domom PGD Gornja Radgona, ki drugo leto obeležuje častitljivih 140 let obstoja, so ministra pozdravili radgonski župan Stanislav Rojko, ter predsednik in poveljnik društva Tomaž Munda in Robert Lipič. Gostitelji so ministru in ostalim prisotnim z veseljem pokazali svoj generalno prenovljen in posodobljen dom in seveda svojo opremo, ki nikoli ni bila na višjem nivoju kot je sedaj. In zato je predsednik radgonskih gasilcev Tomaž Munda zahvalil tudi Upravi RS za zaščito in reševanje, zlasti njenem generalnem direktorju Butu, da so po uspešnih prijavah na razpise prišli do kar nekaj finančnih sredstev za nakup potrebne opreme.

Gostje, z ministrom Toninom na čelu so si z zadovoljstvom in veliko pozornostjo ogledali tudi opremo radgonskih potapljačev iz GA PO RA, kar je predstavil vodja enote za reševanje iz vode in z vode, Marko Šajnovič, ki je mimogrede tudi načelnik Podvodne reševalne službe Slovenije. Po ogledu krajšega filmčka o delu domačih gasilcev in gasilk, je minister Tonin, pohvalil pogumne in požrtvovalne fante in dekleta iz PGD Gornja Radgona. Zahvalil jim je za vso pomoč, ki je v vsakem času nudijo domačim občanom in sploh državljanom, ki so pomoči potrebni. Ob tem je Tonin bil dodatno zadovoljen, da se radgonski gasilci vedno bolj povezujejo s kolegi z desnega brega reke Mure iz Bad Radkersburga (avstrijska Radgona), kjer zadnji skupni projekti kažejo na to, da bodo gasilci obeh Radgon kmalu skupaj gasili požare ter reševali ljudi, živali in premoženje, na obeh bregovih Mure, v Avstriji in Sloveniji.

Že pred obiskom gasilcev, je minister Tonin bil gost uspešnega podjetja Rosenbauaer, kjer si je ogledal proizvodnjo in dosežke. Poln pozitivnih vtisov, minister Tonin je pohvalil omenjeno podjetje in tam zaposlene, na čeku z direktorjem Marjanom Cvikom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: