Skip to content

Poročila sta se v Negovi, nato skupaj zaživela v Apaški dolini…

Zlato poroko sta obhajala Dragica in Franca Sovič iz Segovcev

Kako hitro minevajo leta, sta nam ob praznovanju zlate poroke povedala zakonca Dragica in Franc Sovič iz Segovcev v Apaški dolini. Praznovanje zlate poroke je potekalo v cerkvi Marije Vnebovzete v Apačah. Pri zahvalni sv. maši so se zbrali njuni sorodniki, prijatelji in sosedi, ter tako počastili njun zlati zakonski jubilej. Mašno zahvalno daritev je daroval domači župnik Janez Ferencek, ki je s cerkvenim obredom tako potrdil njuno skupno 50 – letno zakonsko življenje. Ob tej priliki je v pridigi med drugim povedal: »Prišla sta v cerkev, da se zahvalita Bogu, ki vama je stal ob strani v težavah in lepih trenutkih zakona. Družinsko srečo, je dopolnilo rojstvo dveh vajinih otrok. Moram pa povedati, da sta bila vseskozi zvesta cerkvi. Ob tej priliki bi se rad zahvalil, za vajina dobra dela, ki sta jih namenila cerkvi. Vedno, ko smo potrebovali kako pomoč, sta bila pripravljena pomagati. Za vse to se vama zahvaljujem in vama želim, da bi bla zdrava in srečna v vajinim zakonskem življenju.« Ob tej priliki jima je župnik izročil spominsko darilo, križ in rožni venec

Podobno kot mnogi mladi zakonci, ki so v preteklosti imeli težave, kje bivati ali si ustvariti dom, sta pri ustvarjanju lastnega doma težave imela tudi Dragica in Franc. Po poroki, ki jo je v cerkvi Negova opravil takratni župnik Anton Petek, sta se preselila v Segovce, kjer sta skupaj zaživela na Frančevi domačiji, nato si zgradila nov dom in sedaj uživata v jeseni življenja. Dragica se je sicer rodila leta 1954 v Negovi, kjer je obiskovala osnovno šolo. Priučila se je za šiviljo in se zaposlila v Muri – Modi v Črešnjevcih in ob propadu Mode v Črešnjevcih, pa v Muri v Murski Soboti. Svoj poklic je opravljala z veseljem, zato še sedaj rada sede za šivalni stroj in kaj zašije, zlasti za svoje potrebe. Franc se je rodil leta 1945 v Segovcih. Po končani osnovni šoli, se je takoj zaposlil. Sled okoliščin je menjaval službe, saj je delal v Lini Apače, Modi v Črešnjevcih in se ob koncu delovne dobe upokojil kot varnostnik. V zakonu sta se jima rodila hčerka Suzana in sin Borut, Veliko veselja jima je prinesla vnukinja Nicole.
Kot sta povedala, sta srečna, da sta si z veliko odrekanja postavila nov dom v Segovcih. Sedaj, ko sta v pokoju imata več časa, da se posvetita urejenosti doma. Da je dom lepo urejen, tudi okolica, smo se lahko tudi prepričali ob obisku na njunem domu. Tako se sedaj Dragica posveča gospodinjstvu, skrbi za vrt in rože, ki krasijo njun dom. Franc pa ima poseben hobi. V lepo urejenih zajčnikih, ki jih je sam ustvaril, vzreja zajce ali kunce. Kot pravi, ima tako vsakodnevno prijetno zaposlitev. Pravi tudi, da je tako lepo opazovati in pobožati te ljubke puhate živalce. Srečna sta, da z njima živi hčerka Suzana in da ju obiščeta tudi sin Borut ter vnukinja Nicole. Dneve si krajšata tudi z branjem Slovenskih novic, ki v hišo prihajajo vsak dan v njuno hiš, ter sta tako na tekočem z dogajanji doma in po svetu. (L.K.)


Zlata poroka zakoncev Dragice in Franca Sovič iz Segovcev (Fotografije: Ludvik Kramberger)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: