Skip to content

Dvojec Lara Love & Sky: “Nisva za skupi”

Člana Siddharte in Leeloojamaisa predstavljata svoj četrti singel


Naj spomnimo, za umetniškim imenom Sky se skriva Jani Hace, eden najprepoznavnejših bas kitaristov in producentov pri nas, sicer pa član skupine Siddharta. Laro Love pa najbolje poznamo kot pevko skupine Leeloojamais. Dvojec je svojo ustvarjalno pot pričel pri projektu Sladica s skladbo “Klic na pomoč”. Po radijskih uspešnicah “Greva en gir”, “Himna” in “O naju”, tokrat predstavlja svoj četrti singel z naslovom “Nisva za skupi”.

Besedilo zadnje pesmi govori o razhajanju dveh oseb, ki ju ljubezen ne povezuje več. Želja po svobodi, hrepenenje po koncu in iskanje izhoda so besedne zveze, ki v skladbi povezujejo zgodbo z glasbo. Vsak njun singel pripoveduje o odnosu med dvema, le da vsakokrat opisuje drugačno stanje v neki zvezi. Tokrat Lara kot avtorica teksta razmišlja o zadnjem obdobju odnosa, ko par ugotovi, da nista za skupaj. Tudi tokrat je skladba avtorsko sodelovanje obeh izvajalcev in je nastala že pred dvema letoma, ko sta začela skupaj ustvarjati. Glasbena produkcija je Janijevo delo, ki pa je vedno podprto z Larinimi predlogi.

Avtor videospota je Žiga Kranjc, s katerim je dvojec že sodeloval pri skladbi “Otroci noči”, ki sta jo ustvarila za Jadranko Juras. Zanimiva zgodba v ozadju je, da je bil videospot prvotno narejen za njun prejšnji singel “O naju”, a sta po naključju pod nastajajoči videospot podložilo demo različico nove pesmi “Nisva za skupi” in na njuno presenečenje ugotovila, da se popolnoma ujemata v zgodbi in atmosferi. Žiga Kranjc je kasneje posnel še nekaj dodatnih kadrov in dodal še zadnje popravke, da sta se glasba in slika dokončno zlili skupaj.

Foto: Marko Alpner

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: