Skip to content

Tilen Bračko prispeval šest točk za 4. mesto na Poljskem in končno 4. mesto na EP

Kot smo že poročali po torkovi tekmi za EP v Pragi, je mlada slovenska speedwayska reprezentanca – 250 ccm, danes nastopila še v poljskem Bydgoszczu. Na zadnji, četrti dirki EP parov je slovenska ekipa dosegla najboljši izid v letošnji sezoni – 4. mesto, kar je mladeniče tudi skupno pripeljalo do odličnega 4. mesta v Evropi!

Za prepričljivimi domačini so fantje osvojili 2. mesto v svoji tekmovalni skupini, v finalu B pa sta Sven Cerjak in Tilen Bračko po bolečem Svenovem padcu v njegovem prejšnjem nastopu (v 20. vožnji proti Nemcema), z izidom 1-5 izgubila z Veliko Britanijo. Najboljši pri Slovencih je bil tokrat Tilen Bračko s 6 točkami (2,3,1), Gregor Zorko je nanizal 4 (0,2,2), Sven Cerjak pa je s kar nekaj smole tudi osvojil 4 točke (3,1,P,0)!

Na daomači dirki in tudi v skupnem seštevku so slavili Poljaki, 2. v Bydgoszczu je bila mešana zasedba v sestavi Lovas-Sitek. Za Poljsko (skupno 46 točk) in pred Slovenijo na 4. mestu (24 točk) sta se zvrstili Danska (38) ter Švedska (24). Švedi so torej imeli enako število točk kot Slovenija in po pravilniku bi to pomenilo dodatno vožnjo za bron, vendar je vodstvo dirke zaradi dežja, ki je od 18. vožnje dalje pošteno namočil stezo, odločilo, da bodo o bronu odločale boljše uvrstitve po posameznih dirkah. Slovenci so tako v svojem krstnem nastopu v prvenstvu pozitivno presenetili! V vsakem primeru gre za izjemen dosežek in pokazatelj, da imamo pri nas svetlo speedway prihodnost! 💪

Čestitamo našim voznikom, njihovim ekipam in selektorju Gregorju Arnšku! Slovenija gre naprej!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: