Skip to content

Vseh 17 petošolcev je opravila izpit za kolesarja

Radgonski »šoferji« skrbeli za varnost ob opravljanju izpitov

Osnovna šola Kapela, v občini Radenci, katero v tekočem šolskem letu obiskuje 146 otrok namenja veliko pozornost vožnji učencev s kolesi. Kljub temu, da so za veliko večino tukajšnjih učencev organizirani avtobusni prevozi, pa je kar veliko takih, ki prihajajo v šolo s kolesi. Gre namreč za območje, kjer je malo strnjenih naselij. Na šoli, katere ravnateljica je mag. Andreja Strmšek, učiteljica Nina Budja Zalokar že nekaj let namenja veliko skrbi pripravam učencev na izpite za vožnjo s kolesom brez spremstva odraslih.

Gre za izobraževanje, ki ga smejo opraviti učenci petih razredov, teh je v tekočem šolskem letu 17. Vsi ti so se že nekaj časa opravljali različno teoretično izobraževanje. Praktično vožnjo za pridobitev dovoljenja vožnje s kolesom, pa so letos opravljali po skupinah. Zadnja skupina petih učencev je praktično vožnjo opravljala v četrtek 25. maja. Ob tem je za varnost v prometu in pri ocenjevanju znanja cestno prometnih predpisov sodelovalo šest članov Združenje šoferjev in avtomehanikov Gornja Radgona, ki pokrivajo tudi območje radenske občine. Vseh 17 učencev je dokazalo, da so se na »izpit« temeljito pripravili in dokazali, da bo njihovo znanje za samostojno vožnjo s kolesom po območju, kjer je sicer za kolesarje veliko ovir, saj povsod ni pravih kolesarskih poti, ustrezno.

Mladim kolesarjem OŠ Kapela želimo, da bodo odlično pridobljeno znanje za samostojno vožnjo s kolesi, znali dobro uporabljati, in da bodo kot taki za vzgled drugim udeležencem prometa. (F.K.)

Fotografije: Franci Klemenčič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: