Skip to content

Bakos.si

Po pticah, oblakih, drevesih in reki Muri, tokrat sakralni objekti

Viktor Kotnik – Iki znova razstavlja v Mladinskem centu Gornja Radgona

Minuli konec tedna so v Mladinskem centru Gornja Radgona odprli razstavo fotografij domačina iz mesta penine in sejmov, Viktorja Kotnika- Ikija. Društvo Tenzin in akademska slikarka, mag. Saša Bezjak – samozaposlena kulturnica so pripravili izbor Ikijevih fotografij. V zadnjih štirih letih se Iki v Mladinskem centru predstavlja s fotografijami že četrtič. K fotografiranju ga je spodbudila Mojca Muhič, predsednica društva Tenzin. Iki je v vseh teh letih fotografiranja izostril svoje oko. Zelo dober je pri izboru kompozicije in tudi tematsko zna pritegniti. Njegove teme so ptice, oblaki, drevesa, Mura. Tokrat pa je razstavil malce nenavadno serijo fotografij okoliških kapel in cerkva.

Ko je hodil na delo, je beležil okolico, včasih kar iz avtomobila. Na razstavi je celo fotografija cerkve iz Vrhnike. „Motiva tukaj ne gre enačiti z versko opredeljenostjo. Ideja fotografiranja kapel sega nekaj let nazaj, ko je sanjal Tretje oko in čez nekaj dni to tretje oko uzrl na kapeli. Pravi, da je bilo isto. Tako ima ta serija fotografij naslov Tretje oko. Zelo veliko mu pri izboru in motivaciji pomaga prijatelj, ki ga poznamo pod psevdonimom Luiđi,“ je dejala mag. Saša Bezjak, ki je na otvoritvi razstave tudi povedala, da ne vidi le fotografije z istim motivom, temveč v njih prepoznava velike avtorje in ponekod jo fascinira atmosfera, ki jo spomni na velikana iz filmskega sveta Andreja Tarkovskega. Iki do veliko dobrih fotografij pride po naključju, a vendarle on je tisti, ki se odloči kakšen izrez iz vidnega bo naredil in kaj sploh bo fotografiral ter nazadnje kdaj bo stisnil na sprožilec, ki bo zabeležil vidno.

„Iki je človek narave, z njo živi, kar je sodobnemu človeku tuje. Poznam ga po izvirnem humorju in sproščenosti. Tu je še en umetnik, ki mu kreativnost daje smisel. Smisel mu daje tudi druženje s prijatelji ob otvoritvi, ko poskrbi za izredno bogato pogostitev in dobro počutje vseh,“ dodaja Bezjakova in vabi obiskovalce v Mladinski center Gornja Radgona na ogled zanimive razstave, ki bo odprta do konca avgusta.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: