Skip to content

Bakos.si

Dvanajst ustvarjalcev s čudovito razstavo prvič v novih prostorih

Člani Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici z razstavo počastili občinski praznik

Podobno kot v letu 2020, tudi letošnje praznovanje občinskega praznika občine Sv. Jurij ob Ščavnici, zaradi znanih ukrepov povezanih z epidemijo koronavirusa, poteka v zelo okrnjeni izvedbi. Če bi vse bilo v normalnih okvirih bi v minulih dneh in še vsaj nekaj časa, potekale številne prireditve in dogodki, ki so žal odpadli. In en redkih kulturnih dogodkov je vsekakor tradicionalna likovna razstava v počastitev praznika Občine Sv. Jurij ob Ščavnici, ki so jo tudi tokrat pripravili člani Likovnega društva Sv. Jurij. Gre za prvo razstavo v njihovem novem »likovnem ateljeju«, katerega so uredili v prostorih Kmetijske zadruge Radgona – ulica dr. Antona Korošca 19 v Sv. Juriju ob Ščavnici. Razstava, na kateri razstavlja 12 likovnih ustvarjalcev: Lojze Veberič, Zdravko Dolinšek, Maks Golob, Marko Himelrajh, Nina Jurkovič, Rado Kukovec, Mitja Kurbos, Zdravko Patty, Lidija Pelcl Mes, Mira Petek, Irena Skotnik in Anita Škrlec, bo javnosti na ogled vsak petek med 18. in 21. uro, vse do konca junija 2021, v okviru veljavnih predpisov, sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19.

Sicer pa, s preselitvijo občinske uprave v prostore Kulturnega in upravnega središča, so se prostori namenjeni likovnikom močno skrčili in niso zadostovali njihovim potrebam. V iskanju primernih prostorskih pogojev za njihovo delovanje, so na razumevanje naleteli pri direktorju KZ Radgona Danilu Rihtariču, s katerim so se odgovorili za ugoden najem prostorov nad zadružno trgovino v Sv. Juriju. Tako je otvoritev letošnje razstave, ki je v okviru veljavnih predpisov, sprejetih za preprečevanje širjenja bolezni covid-19, potekala potekala s predstavitvijo in tudi uradnim odprtjem novega likovnega ateljeja. „To je za nas likovnike pomembna pridobitev, saj se bodo v njem poslej lahko organizirale delavnice, izobraževanja, razstave, služil pa bo predvsem likovnemu ustvarjanju in druženju članov“, je ob otvoritvi poudaril predsednik Likovnega društva Sv. Jurij ob Ščavnici Zdravko Patty, ki je hkrati zahvalil tudi vsem razstavljalcem, še posebej pa direktorju KZ Radgona Danilu Rihtariču, ki je likovnikom prisluhnil in jim velikodušno ponudil vsestransko pomoč.

Mimogrede pa so za popestritev otvoritvenega dogodka poskrbeli člani skupine Bosi, ki so predstavili tudi nekaj novih pesmi v prleščini. Člani skupine Bosi najrajši hodijo bosi, pa radi si igrajo, tepa pač tüdi bosi špilajo, kot je bilo tudi tokrat. Skupino sestavljajo: vodja Zdravko Patty, ki igra kitaro, Irena Skotnik, igra harmoniko in mandolino, Marjan Rožmarič brač, Milan Klemenčič pa bas. Sicer pa so Bosi ena od treh sekcij Glasbenega društva “Malo polek malo mimo” iz Sv. Jurija ob Ščavnici.

S svojimi izdelki se predstavlja 12 članic in članov domačega likovnega društva (Foto: Arhiv društva)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: