Skip to content

Bakos.si

Začenja se nova gostinska zgodba v Gornji Radgoni!

MIAM plac z izbrano kulinariko na robu mesta in na začetku naravnega okolja

Medtem, ko so več kot pol leta vsi gostinski lokali bili zaprti, in so sedaj večinoma spet odprti, se v mestu penine in sejmov Gornji Radgoni obeta nekaj novega, kar bo gotovo popestrilo zlasti kulinarično ponudbo ne le za domačine in slovenske goste, temveč tudi sosede z drugega brega reke Mure, iz sosednje Avstrije. Prihodnji ponedeljek, 10. maja 2021 se namreč v Gornji Radgoni začenja nova gostinska zgodba, imenovana „MIAM plac“, ki je dokaz, da tudi v težkih razmerah ne gre obupati in da tudi v gostinstvu še obstajajo priložnosti. Z željo ponuditi nekaj drugačnega in hkrati podpreti slovenske kmetije, pridelovalce in dobavitelje, saj dajejo pri izbiri prednost živilom in sestavinam slovenskega porekla. V prvi vrsti bodo ponudili kakovostna dnevna kosila za osebni prevzem ali dostavo, ko bodo razmere dopuščale, pa bodo z veseljem sprejeli goste tudi v svojih prostorih.

MIAM kulinarika odpira MIAM plac le streljaj od središča mesta, ter tik ob gozdnem parku Lisjakove struge (nekdanji Izvir) z ene ter industrijske cone z druge strani, na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni. Kdor slabo pozna Gornjo Radgono bo MIAM plac našel v bližini glavne ceste, le nekaj sto metrov iz Gornje Radgone, v smeri Radencev. Tam bodo iz skrbno izbranih sestavin bodo vsak teden pripravili nov jedilnik dnevno svežih kosil in tako zagotovili raznolika kosila za ves teden, tako na delovnem mestu, za doma, kot tudi za starostnike. Slednjim so namenili pri oblikovanju jedilnikov še posebno pozornost, saj so zasnovani tako, da je hrana čez ves teden uravnotežena in raznolika. Hkrati pa tudi okusna in kakovostna, saj so kosila pripravljena iz kakovostnih živil in sestavin.

Kot rečeno, MIAM kulinarika sodeluje z lokalnimi kmetijami in pridelovalci ter slovenskimi podjetji, saj prisega na uporabo lokalnih, svežih in kar se da sezonskih živil. Slednja so zaradi kratke transportne poti bolj sveža, boljšega okusa in imajo višjo vsebnost hranil. Ob tem Mia Frank, lastnica MIAM kulinarika pravi: “Že vrsto let sem del gostinske in turistične industrije in še posebej v zadnjem letu sem imela več časa za iskanje novih priložnosti. V svojem domačem kraju sem zaznala, da je čas za nekaj novega. Da je čas, da ponudim v domačem okolju nekaj drugačnega in hkrati s tem podprem slovenske pridelovalce in kmetije. Lepo vabljeni k nam, da poskusite, kaj smo pripravili za vas. Dobrodošli.”

Dodala je, da MIAM kulinarika ponuja poleg dnevno svežih kosil za osebni prevzem in dostavo tudi sladke dobrote in catering – enograstronomsko razvajanje z izbranimi jedmi iz lokalnih sestavin. Hkrati pa komaj čakajo, da bodo razmere dopuščale, da sprejmejo goste tudi v notranje proste in veliko teraso, v MIAM placu. Aktualni tedenski jedilnik dnevno svežih kosil bo vsak teden objavljen na spletni strani www.miam.si. “Srčno vas vabimo, da svojo izbiro naročate v naprej za celi teden ali vsaj en dan v naprej in nam tako pomagate pripraviti optimalne količine obrokov in nabavo zadostnih količin surovin za dnevno sveža in kakovostna kosila. Postanite in bodite del trajnostnega ravnanja tudi Vi”, dodaja Mia Frank.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: