Skip to content

Začela sta oče Janez in mati Kristina, nadaljujeta sinova Kiki in Jani

Z znanjem in izkušnjami, ki so si jih pridobili v preteklih letih delovanja ter s strokovnim znanjem zaposlenih, družinsko podjetje Čeplak vulkanizerstvo d.o.o. – že 35 let več kot samo vulkanizerstvo!

Gotovo je veliko Slovenk in Slovencev, ter tudi tujcev, ne le sosedov iz Avstrije, ki jih je dejansko največ, temveč tudi drugi, ki so se v minulih 35 let peljali skoti središče Gornje Radgone, ki so tako ali drugače spoznali družinsko podjetje Čeplak vulkanizerstvo d.o.o, ki je nedvomno veliko več kot le vulkanizerstvo pnevmatik! Res je sicer, da gre za družinsko podjetje, ki se ukvarja predvsem z menjavo in prodajo gum za osebna vozila, motorje, kmetijske stroje in tovorna vozila, toda pri njih ne gre zgolj za prodajo in montažo pnevmatik. V podjetju, ki je bilo ustanovljeno leta 1988 (Janez Čeplak), danes pa ga uspešno vodita sinova (Janez – Jani in Christian – Kiki), se namreč lahko pohvalijo z dolgoletnimi izkušnjami, tako pri montaži kot pri svetovanju pri pravilni izbiri pnevmatik za svoje stranke. „Naše usposobljeno osebje s strokovnim in natančnim znanjem nudi strankam brezplačno svetovanje. Naročila realiziramo pravočasno in zavezujoče po predračunu za optimalno rešitev. Najsodobnejša tehnologija montaže gum, ki smo jo v zadnjih letih posodobili, nam pomaga pri zagotavljanju zares prvovrstne vulkanizerske storitve,“ prav direktor Kiki Čeplak in dodaja, da v podjetju zastopajo vse svetovno priznane blagovne znamke pnevmatik, kot so: Sava, Goodyear, Pirelli, Michelin, Metzeler, Dunlop, Fulda, Debica, Lassa, Matador, Bridgestone in drugi.

Splošno znano je, da pri Vulkanizerstvu Čeplak velja pravilo, da stranki ne moreš samo prodati ali zamenjati pnevmatiko, centrirati kolesa ali opraviti avtooptiko…, stranko jo namreč potrebno podučiti in ji svetovati. „Dejansko, ne le, da se lahko pohvalimo z raznoliko ponudbo svetovno znanih pnevmatik, prav tako smo pravi naslov za vsa vprašanja strank glede prave izbire pnevmatike. Svetujemo tudi to, kar je za stranko v danem trenutku najboljša rešitev. Smo strokovnjaki na svojem področju in dobri poznavalci ljudi ter komuniciranja, zato smo ljudem na uslugo ne samo osebno pri nas in po telefonu, ampak tudi po elektronski pošti in preko svetovnega spleta. Naša najmodernejša tehnologija za montažo pnevmatik, ki je bila posodobljena v lanskem letu, pa je še en dokaz, da si lahko rečemo »Več kot samo vulkanizerstvo!«, saj so naše storitve opravljene po vrhunskih standardih,“ dodaja naš sogovornik.

Čeplakovi, ki izvirajo iz bližnjega Benedikta, so sicer desetletja živeli v Nemčiji, in ko so se pred 35 leti vrnili so v Gornji Radgoni odprli vulkanizerstvo, nato pa še kava bar, ki strankam lajša čakanje na zamenjavo gum in druge storitve svojem vulkanizerstvu prvič odprli leta 1995. Samo podjetje Čeplak d.o.o. je bilo ustanovljeno 1. januarja 1988, ko sta se po 18 letih življenja in dela v Nemčiji, s sinoma Kristjanom in Janezom, ml. v domovino vrnila, danes 73 – letni Janez in 65 – letna Kristina Čeplak, ki sta si v Benediktu ustvarila novi dom, v Gornji Radgoni, kjer takrat še ni bilo klasičnega vulkanizerstva, pa podjetje za omenjeno dejavnost. In izkazalo se je, da sta Čeplakova zadela terno, saj jima je poslovanje iz leta v leto šlo boljše. Od začetka je sicer bilo nekoliko težje, a se je stanje vedno spreminjalo na boljše. Ob očetu in mami, ki sta podjetje uspešno vodila, sta izkušnje nabirala sinova Kristjan (danes: 45-letnik) in Janez (43), ki sta se začela šolati že v Nemčiji. In enako kot oče, se tudi mlada Čeplaka lahko pohvalita že z več letnimi izkušnjami, tako pri montaži, kot pri izbiri pravih pnevmatik za svoje kupce ter za vse druge dejavnosti. Oba sta strokovno usposobljena, da strankam nudijo brezplačno svetovanje, pripravo predračunov ter optimalnih rešitev. Enako tudi njuni sodelavci, saj jih je v podjetju trenutno 14. „Kot rečeno, ne le, da zastopamo vse svetovno znane znamke pnevmatik, temveč nam tudi najmodernejša tehnologija za montažo pnevmatik, ki smo jo posodobili v zadnjih letih pripomore, da lahko opravljamo zares vrhunske storitve na področju vulkanizerstva. Smo že nekaj let michelinov partner kar nas uvršča med boljše v Sloveniji. Kot partnerji ponujamo veliko dodatnih storitev za vsa vozila, kot so servisna popravila: menjava olja, menjava končnikov, zglobov in ostalih delov podvozja, menjava in prodaja izpušnih sistemov, popravilo in menjava delov za zavorne sisteme, manjša popravila, menjava in prodaja blažilcev ipd.“, razlaga direktor Kristjan Čeplak, ki je ponosen, da imajo v delavnici tudi najnovejšo 3D avtooptiko, katere glavne lastnosti so: Izredna natančnost meritev in nastavitev; Popolna sinhronizacija 3D sistema z avto dvigalom; Avtomatska meritev diametra gum; V celoti avtomatiziran samokalibrirni sistem; S strani proizvajalcev vozil podprta baza zahtevanih specifikacij; Skrajšan čas meritve-nastavitve podvozja itd. Lahko se pohvalijo z različnimi priznanji ki so jim ga med drugimi podelili največji proizvajalci gum na svetu Michelin ter Goodyear.

Čeplakovi so veseli, da so generalni uvoznik v Sloveniji za traktorske blagovne znamke MRL in STARMAXX. Prav na področju kmetijstva (pnevmatike in platišča) so se v zadnjih letih zelo razširili. „Imamo tudi dva komercialista oz.specialista za agro program, ki svetujeta strankam kar je najboljše za njihovo delo in njihov traktor. Skratka; Uspešni smo, ker se razumemo in držimo vsi skupaj, tako družinski člani, kot zaposleni v eni ali drugi dejavnosti. Brez tega gotovo ne bi bilo tako kot je danes,“ še poved direktor Kiki, ki še posebej omenja tudi simpatičen gostinski lokalčič – Kava bar pri Mojci. Sedem let po ustanovitvi podjetja, so na predlog strank, leta 1995 tik ob delavnici uredili in odprli še manjši kava bar, saj so stranke morale počakati na menjavo gum ali kakšno drugo opravilo. In najbolje je na toplem pri kavi ali kakšnem drugem okrepčilu. „Medtem ko stranke čakajo na zamenjavo pnevmatik ali drugo storitev, se lahko okrepčajo v našem baru s popolnoma prenovljeno teraso. Naše prijazne natakarice ponujamo tako brezalkoholno kot alkoholno pijačo ter kavo blagovne znamke Segafredo,“ pove najemnica po upokojitvi ustanoviteljice Kristine, Matejka Srež.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: