Skip to content

Bakos.si

Po Mladinski ulici, še rekonstrukcija Ceste na stadion – Preberite tudi, kako bo s krožiščem

Malo se je „zavleklo“, a 10. decembra bodo potegnili nov asfalt

Občina Gornja Radgona nadaljuje z izvajanjem projekta »Kolesarska pot v mestu Gornja Radgona«, ki zajema tudi celovito rekonstrukcijo Cesta na stadion in izvedbo kolesarskega pasu na vozišču, sočasno pa se bo ob navedeni cesti zamenjala tudi dotrajana kanalizacija in vodovod. Gre za nadaljevanje projekta, v sklopu katerega je bila že izvedena rekonstrukcija vozišča in ureditev kolesarskega pasu na Mladinski ulici, v mesecu avgustu. Najprej je bilo predvideno, da bi se rekonstrukcija Cesta na stadion pričela konec septembra in zaključila konec meseca oktobra 2021, a se je vse skupaj zavleklo. Zato bo tudi zaključek del nekoliko zamaknjen, a najpozneje sredi decembra se bomo spet peljali po novi in sodobni cesti mimo sejmišča do stadiona in v nasprotni smeri, kajti 10. decembra bo cesta asfaltirana. Dela sicer sedaj potekajo po načrtih, čeprav izvajalci del ugotavljajo, da jim nekateri občani tudi nagajajo. Pri izvajalcu del, podjetju GMW, gradbeništvo, mehanizacija Weindorfer, d.o.o., se zavedajo, da je za občane nekoliko moteno vsakodnevno gibanje, a je boljše, če sedaj malo potrpimo in pozneje bo za vse boljše.

Pozitivno pri celotni zadevi je, da so rekonstrukcijo ceste povezali z zamenjavo dotrajane kanalizacije in seveda vodovoda, tako da pozneje ne bo potrebno vnovično prekopavanje sanirane ceste. Branko Weindorfer iz podjetja GMW nam je povedal, da je na Cesti na stadion bistveno več dela kot je bilo na Mladinski ulici, a se prizadevajo, da bi vse realizirali v dogovorjenem terminu. Sedaj so ež uspeli zamenjati vse vodovodne cevi, sedaj je na vrsti urejanje kanalizacije, polaganje robnikov, pločnikov in nato, kot rečeno 10.12., asfaltiranje. Temu sledi še „finiširanje“ in odprtje ceste za vse uporabnike. In lažji dostop do pošte, sejma, lekarne, zavarovalnice, nenazadnje športnega centra, mestnega parka ipd.

Pozneje sledi praznovanje, po božiču in novem letu pa sledi vnovično razkopavanje našega mesta penine in sejmov. Takoj po novem letu, januarja 2022, bo namreč isto podjetje iz Turjancev začelo z gradnjo novega krožišča, namesto sedanjega semaforiziranega križišča. Obvoz za osebna vozila in najbrž tudi avtobuse, bo urejen prav po omenjeni Cesti na stadion, nato po Mladinski ulici, Panonski ulici ter Maistrovem trgu do Partizanske ceste. Kako bo s tovornimi vozili, ki nikakor ne morejo po omenjeni „obvoznici“, zaenkrat nikomur ni jasno. A kot nam je zaupal Branko Weindorfer, bodo dela večinoma potekala polovično, kar pomeni, da bodo tovornjaki lahko vseeno peljali po Partizanski cesti, vsaj izmenično, mogoče delno tudi po avtobusni postaji…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: