Skip to content

Bakos.si

Odpadke peljite v Zbirni center ne pa v naravo

Radgonski zbirni center za odpadke deluje ob ponedeljkih, sredah in sobotah

Že od leta 2013 se v Industrijski coni na Ljutomerski cesti v Gornji Radgoni nahaja zbirni center za zbiranje ločenih frakcij komunalnih odpadkov. Zbirajo se le odpadki, ki nastajajo pri gospodinjstvih, dokler za podjetja in obrtnike veljajo drugačni pogoji odvoza odpadkov. Zbiranje poteka na podlagi obvezne identifikacije osebe, ki ločene frakcije dostavi v zbirni center, z obvezno predložitvijo osebnega dokumenta s fotografijo (zaradi podatkov o stranki in naslovu bivanja) ter odrezkom o zadnjem plačilu storitev ravnanja z odpadki – položnica Komunala Radgona. Ločene frakcije v zbirnem centru zbirajo trikrat na teden, in sicer v ponedeljek, sredo in soboto, kar pome ni, da vsi občani lahko brez težav odpeljejo svoje odpadke, namesto da jih nekateri še vedno raje vozijo v naravno okolje.

Poletni delovni čas od 15. marca do 14. novembra (spremenjen delovni čas od 1. maja 2020): vsak ponedeljek med 11. in 17. uro, vsako sredo med 11. in 17. uro, vsako soboto med 8. in 12. uro; Zimski delovni čas od 15. novembra do 14. marca; vsak ponedeljek med 10. in 16. uro, vsako sredo med 10. in 16. uro, vsako soboto med 8. in 12. uro

Izven obratovalnega časa zbirnega centra in pred samim zbirnim centrom je odlaganje odpadkov prepovedano. Za tovrstne kršitve je v skladu z Odlokom o zbiranju komunalnih odpadkov na območju občine Gornja Radgona za posameznika predpisana globa v višini 100,00 €. Za kvalitetnejšo izvajane storitev in za preprečitev morebitni prekrškov ali kaznivih dejanj, je območje zbirnega centra pod videonadzorom, kar je tudi ustrezno označeno.

Dodatne informacije na tel. številkah 02 564 48 06 ali 02 564 48 00 in e-naslovu odpadki@komunala-radgona.si.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: