Skip to content

Zbrana sredstva bodo letos namenili Kriznemu centru Palček

Policisti devetič po „štengah“ na Kalvarijo za dober namen; Letos zmaga za „Ljubljanske konjenike“, pred PP Tolmin in VPŠ

Le nekaj ur pred tem, ko je neurje močno klestilo v okolici Maribora, zlasti na območju Kamnice in Bresternice, je v neposredni bližini, pod Kalavarijo potekala zanimiva humanitarna prireditev. Po “štengah” na Kalvarijo v Mariboru, na humanitarni in športni prireditvi „Štengijada 2023“ se je namreč preizkusilo 180 udeležencev, ki so tekli za dober namen. Odmevno prireditev so zaposleni na Policijski upravi Maribor, ob podpori različnih partnerjev, organizirali že devetič in spet je bila uspešna. Zbrana humanitarna sredstva bodo letos namenjena Kriznemu centru Palček, zatočišču za kratkotrajno celodnevno obravnavo otrok do 6. leta starosti, ki se znajdejo v stiski.

Na Policijski upravi Maribor so letos projekt še nadgradili z zbiranjem otroških knjig. Več policijskih enot je tako zbralo skoraj 200 knjig, razveselili pa so se tudi klica Motorističnega kluba Blue Knights Slovenija I, kjer so se prav tako odzvali na akcijo. Knjige so otrokom že dostavili ter jim tako polepšali trenutke med njihovim bivanjem v centru. Ko gre za tekmovanje v teku po štengah (stopnicah) na Kalvarijo, pa so tokrat najhitrejši bili ljubljanski policisti – ekipa Postaje konjeniške policije Ljubljana s časom 2:52, sledila je ekipa Policijske postaje Tolmin in VPŠ (Višje policijske šole).

„Po uspešni Štengijadi se naša energija že usmerja v finale Otroške varnostne olimpijade, v okviru katere se osnovnošolci preizkušajo v znanju in preverjanju spretnosti s področja varnosti. V četrtek, 25. maja, se bo v Mariboru pomerilo 18 najboljših ekip z območja celotne Policijske uprave Maribor. Dogajanje bo potekalo v Ledni dvorani Maribor z začetkom ob 8.45 uri,“ je sporočila Anita Kovačič Čelofiga, tiskovna predstavnica PU Maribor.

Fotografije: PU Maribor

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: