Skip to content

Sprehod za spomin

V Domu starejših občanov Gornja Radgona vsako leto obeležijo svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. Letos so s pomočjo svojcev in prijateljev pospremili osebe, ki bolehajo za to obliko demence, ki se v svetu zelo hitro širi, v bližnji mestni park. Sprehodu za spomin se je pridružila tudi direktorica Doma, dr. Suzana Bračič Arcet, ki je posebej izpostavila, da od leta 2019 deluje v Domu starejših občanov Gornja Radgona »Demenci prijazna točka«, organizirana pod okriljem Slovenskega združenja za pomoč pri demenci, Spominčica – Alzheimer Slovenije. V mestnem parku so stanovalce pričakali otroci vrtca Manka Golarja, ki so pripravili športno zabavne igre, katerih se je simbolično udeležilo tudi nekaj stanovalcev.

Moto letošnjega svetovnega dneva je »Skupaj zmoremo več«. V parku je bilo ta dan zelo pestro, saj so ga obiskali tudi prostovoljci in širša javnost, ki so na takšen način želeli opozoriti na problem demence in vedno večjega števila oseb, ki bolehajo za demenco. Vse prisotne je nagovoril tudi župan Gornje Radgone g. Stanislav Rojko.

Ob koncu skupnega druženja je nekaj otrok pospremilo starostnike nazaj v dom, kjer so se okrepčali s sokom in pecivom. (M.Z.)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: