Skip to content

Tudi v Slovenskih goricah uspeva konoplja

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 193 klicev, od tega 72 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje policije. V tem času smo obravnavali en primer nedovoljenega prehoda državne meje.

V opisanem času smo obravnavali tudi: 11 kaznivih dejanj, 12 prometnih nesreč I. kategorije, 2 prometni nesreči II. kategorije, v katerih sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, 5 povoženj divjadi, 7 prijav kršitev javnega reda in miru, 3 na javnih krajih in 4 v zasebnih prostorih, 1 osebi je bilo zaseženo vozilo, 1 požar.

Izpostavljamo:

V hišni preiskavi zasegli rastline, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo

Policisti PP Lenart so 20. 9. 2021, v sodelovanju s policisti PP vodnikov službenih psov in konjenikov, opravili hišno preiskavo pri moškemu iz okolice Maribora. V rastlinjaku in okolici hiše je bilo zaseženih 30 rastlin, v velikosti od 160-180 cm, za katere policisti sumijo, da gre za prepovedano drogo. Prav tako mu je bilo zaseženih več, že posušenih rastlin in 2 ampuli, napolnjeni s smolo, za katero sumijo, da gre za konopljino smolo. Po zaključenih analizah snovi in preiskavi bo zoper moškega podana kazenska ovadba na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru.

Obravnavani tujci

Včeraj dopoldne so policisti na območju PP Podlehnik obravnavali 8 državljanov Indije, vsi so zaprosili za mednarodno zaščito.

Pripravila: Anita Kovačič Čelofiga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: