Skip to content

Kdaj bo v Aleji velikih stala klop s košem za odpadke?

Predlogi/pobude moji županji/županu (1)

Na uredništvo našega portala se obrača vedno več bralcev, ki bi radi, da pišemo o takšnih in drugačnih težava, s katerimi se srečujejo v domačem okolju ter tudi širše v lokalni skupnosti. Ob tem tudi sami želijo predlagati vodstvom lokalnih skupnosti, zlasti županom, a tudi svojim predstavnikom v občinskih svetih, ter svetih krajevnih in četrtnih skupnosti. Zato na portalu Bakos.si, odslej omogočamo vprašanja, pobude, predloge… za osebe, s katerimi nekoliko težje komuniciramo „v živo“. Rubriko smo poimenovali kar „Predlogi/pobude moji županji/županu“, lahko pa je vse skupaj namenjeno tudi drugim javnim osebam ter direktorjem in vodjam javnih podjetij in zavodov. Naš namen ni, da bi komurkoli nagajali in kogarkoli grajali, temveč zgolj, da s skupnimi močmi rešujemo takšne in drugače težave, ter da občani s svojimi predlogi in pobudami sooblikujejo svoje okolje, saj sami najbolje vedo in vidijo, kar je v njegovem okolju potrebno.

Zato cenjene bralke in bralci, brez zadržkov nam lahko pišete in predlagate. Vse vaše korektne in konkretne pobude bomo kmalu objavili in nato pričakovali odziv osebe na katero je pobuda naslovljena. Pod pobudo vas lahko podpišemo s polnim imenom in priimkom, samo imenom, začetnicami ali pa brez podatkov, katere bomo shranili v uredništvu. Vse kar vas žuli ali pa bi želeli kaj izboljšati, nam lahko pošljete na e-naslov: oste.bakal@telemach.net.

Klopca in koš za odpadke v Aleji velikih

V tem času nam je prišla prva pobuda za županjo občine Gornja Radgona Urško Mauko Tuš in njene sodelavce v občinski upravi, in sicer naš bralec Danijel predlaga, da bi v Aleji velikih oz. spominskem obeležju Nikoli več, na Maistrovem trgu v Gornji Radgoni, postavili ustrezno klop in koš za odpadke. Vedno več obiskovalcev od drugod in seveda tudi domačinov iz Radgone, sprehodi od Radgonske kleti, Trstenjakovega doma, do cerkve in Špirala, med njimi so tudi invalidi in starejše osebe ter sploh gibalno ovirani ljudje, ki bi se malo usedli, spočili in občudovali okolico. Ob tem se na tem območju odvijajo takšne in drugačne prireditve in dogodki, kjer bi se lahko usedle starejše in invalidne osebe.

Strinjamo se z bralcem Danijelom in sedaj pričakujemo odziv županje Urške Mauko Tuš!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja