Skip to content

Kako so trije Maji, dva Matija in Jernej rešili življenje 63-letnika?

Zahvala predsednice republike za plemenito dejanje šesterici fantov, ki so rešili življenje

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je danes sprejela šesterico fantov, ki so 22. februarja 2024 na železniški postaji v Celju priskočili na pomoč 63-letnemu moškemu s srčnim zastojem. Poklicali so na številko 112 in mu na podlagi usmeritev operaterja nudili prvo pomoč do prihoda reševalcev. Eden od njih je tudi v nadaljevanju pomagal reševalcem. S svojim plemenitim ravnanjem so vsak posebej in vsi skupaj rešili življenje človeku. Njihova nesebična pomoč je bila izjemno pomembna in ključna pri reševanju življenja in je kot taka neprecenljiva. Njihova odločnost in sočutje sta v tem trenutku poudarila najboljše v človeški naravi.
Predsednica republike se je zato Maju Debevcu, Jerneju Kolmanu, Maju Končanu, Maju Josipoviću, Matiji Zemetu in Matiji Rusu zahvalila za njihovo pogumno in plemenito ravnanje in jim izročila priznanje – zahvalo predsednice republike za plemenito dejanje, za dejanje nesebične pomoči, zgled poguma in plemenitega ravnanja, kot prispevek k boljšemu jutri.
Kot je izpostavila predsednica v pogovoru z mladeniči, starši in ravnateljem, jo taka dejanja navdajajo z upanjem, da bodo mlajše generacije sposobne zgraditi prijaznejšo in bolj povezano družbo. Njihovo dejanje popolne predaje pomoči sočloveku je dejanje, ki se ga ne sme spregledati, pač pa izpostaviti kot lučko človečnosti. In tudi v tem primeru se znana misel, da “pomoč eni osebi morda ne spremeni celega sveta, lahko pa spremeni svet te osebe,” v praksi potrjuje.

Fotografije: Daniel Novakovič/STA.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: