Skip to content

Bakos.si

Janez tudi pri štiriinšestdesetih polepšuje stanovanja in poslovne prostore

Slikopleskarju Janezu Celcarju Plaketa občine Gornja Radgona za dosežke v gospodarstvu

Podobno kot vsako leto, ko obeležujejo svoj občinski praznik, so v občini Gornja Radgona tudi letos, ob 26. prazniku sedanje občine podelili občinska priznanja. Letos je slednjih sicer bilo nekaj manj, saj sploh niso razpisali izbiro „častnega občana“, ob tem niso podelili niti zlati, srebrni in bronasti občinski grb. Zato pa so, poleg Nagrade akademika Antona Trstenjaka, ki jo je za življenjsko delo na področju kulture, vzgoje in izobraževanja ter za druga področja prostovoljnega dela, prejela ravnateljica Vrtca Manko Golar, Gornja Radgona, mag. Breda Forjanič, podelili še Plaketo občine Gornja Radgona za dosežke v gospodarstvu. Na predlog Območne obrtno podjetniške zbornice Gornja Radgona, jo je prejel samostojni podjetnik Janez Celcar, doma iz Spodnje Ščavnice.

Prejemnik visokega občinskega priznanja, Janez Celcar je samostojni podjetnik že od leta 1992, ko se je odločil za samostojno ustvarjanje in delovanje na področju slikopleskarstva. Njegova podjetniška pot se približuje 30-letnemu delovanju in je prepoznan kot zelo strokoven in korekten obrtnik-podjetnik. Svojim strankam zna svetovati glede na njihove želje in pri delu spoštuje dogovore. Janez je tako s svojo strokovnostjo polepšal marsikateri dom ne le občanov Gornje Radgone, temveč širše po Pomurju in Slovenskih goricah, poznajo pa ga tudi drugi obrtniki in podjetniki, saj je prepleskal marsikateri poslovni prostor.

Janez je ob delu vseskozi pokazal veliko pripravljenost pri humanitarnih akcijah, in se tudi odzval na vse večje humanitarne akcije, ki jih je organizirala Obrtno podjetniška zbornica Slovenije, in sicer se je trikrat odzval humanitarne slikopleskarske akcije, ko so urejali različne objekt po državi. Sam je tako leta 2015 delal v Splošni bolnici Murska Sobota, v letu 2017 je sodeloval pri humanitarni akciji v Osnovni šoli Veržej in v letu 2019 v Osnovni šoli Ormož. Aktivno deluje tudi pri organizaciji raznih dogodkov in prireditev v Območni obrtno-podjetniški zbornici Gornja Radgona. Kljub delni upokojitvi, Janez še vedno z veseljem poprime po čopiču in ureja domove ter poslovne prostore. Za njegovo dolgoletno strokovno delo na področju podjetništva kot samostojnega podjetnika, pa tudi kot prostovoljca na področju humanitarne dejavnosti, mu je zasluženo pripadla občinska plaketa za dosežke v gospodarstvu, ki sta mu jo izročila radgonski župan Stanislav Rojko in predsednik Komisije za mandatna vprašanja, volitve, imenovanja, priznanja in nagrade občinskega sveta, Branko Klun.

Janez sicer ne more brez dela, a tudi, ko se bo 100-odstotno upokojil, bo imel kaj početi in mu ne bo dolgočasno poleg žene Jožice, zraven pa so poleg mnogih sorodnikov, prijateljev, sosedov, njuna najdražja, sin Aleš in hčerka Renata, ter seveda tudi njuna partnerja, največja radost pa jima je vnukinja in štirje vnuki.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: