Skip to content

Napihljiva igrala, paintball, hot dogi, sladoled, palačinke…, navdušili otroke

Ko krajani, star in mladi, držijo skupaj, nič ni težko, kar je v Mahovcih potrdil tudi 8. otroški dan

Za otroke so počitnice še posebej vesele, razigrane in zanimive, vse skupaj pa se podvoji če jim odrasli pripravijo kakšen zanimiv in vesel dogodek, kot je to že vrsto let primer v Mahovcih v Apaški dolini, kjer minuli vikend spet veselo. Člani Športno turističnega društva (ŠTD) Mahovci so namreč, ob pomoči Vaškega odbora Mahovci, v vasi priredili že 8. tradicionalni otroški dan.

Čudovit zabavni dan, kjer v nadaljevanju ni manjkalo ničesar, se je pričel z rajanjem na napihljivih igralih, manjkale niso otroške delavnice in pa seveda zabava na vrtiljaku. Se posebej se otroci veselijo vodnih balonov – ti so že tekmovalnega značaja, saj so najboljši obdarjeni s pokali. Tekmovalno vzdušje je bilo tudi na otroškem Paintballu.

Na otroških delavnicah so se dokazovali ob animatorki Jelki, katera jim je med drugim pripravila izdelke iz mavca, ki so jih obarvali po svojih željah. Iz izdelkov je nato sledila še razstava vseh izdelkov. Za glasbeni del je tokrat poskrbel Mario Pešič, imitator Jasmina Stavrosa, kateri je na noge dvignil tudi malo starejše obiskovalce in še posebej obiskovalke. „Zabavno druženje smo za otroke kot zmeraj začinili z gratis palačinkami. Tudi hot dog kruhek so si otroci smeli nafulati sami. Skratka za pijačo, jedačo in vse drugo je bilo poskrbljeno. Organizatorji prireditve smo se potrudili dan pripraviti čim bolj srčno in veselo. To pa uspe le, ko smo v ekipi ljudje, ki otrokom s srcem namenimo svoj prosti čas za njihov – samo njihov dan. Nagrada in priznanje za naš trud nam je dokaz, da imamo vsako leto večjo udeležbo otrok in njihovih staršev,“ pove Branka Fluher, glavna organizatorica teh otroških dni in sedaj tudi kot novoizvoljena predsednica ŠTD Mahovci.

Povedala je tudi, da se tudi naslednje leto ob „zaključku šolskega leta dobimo na našem Športnem centru Mahovci in se poveselimo z otroki, s starši pa ugotovimo, kako hitro čas beži, kajti nekateri otroci, ki so se udeležili prvih srečanj, so sedaj že sami starši.“ Predsednica se je v imenu društva zahvalila vsem, ki so priskočili na pomoč pri sami izvedbi prireditve, kakor tudi občini Apače. „Zahvala gre tudi slaščičarju Hamiti Kadriju iz Apač, ki nas vsa leta razveseli z okusnim brezplačnim sladoledom. Zahvala tudi Eli za sladko peno, Vrtnarstvu Pivar za solato, Perotu za izposojo Paintballa, Brankotu za avtohladilnik, Jankotu za odstop zemljišča, podjetju Eling, staršem, kateri so pripeljali svoje otroke in pa še enkrat vsem, ki so kakorkoli pripomogli.“

Skratka, v Mahovcih je še enkrat potekal dan, ko se ne vpraša „če se sme, ampak se enostavno gre, na/v: napihljiva igrala, vodno igralo, »paintball«, kolo sreče, sladki kotiček, tekmovanje med dvema vodnima balonoma – s kar 5.000 vodnimi baloni…“Vidimo se torej spet v letu 2025!“ sporočajo prizadevni člani ŠTD Mahovci, kjer domuje okoli 115 ljudi, ob otroškem dnevu pa se jih na igrišču in okrog njega zbere tudi štirikrat toliko!

Redke so vasi, ki pritegnejo takšne množice otrok in tudi odraslih (Fotografije: O.B. in Arhiv društva)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja