Skip to content

Voznik lahko, sopotnik hudo poškodovan, oba sta končala v UKC Ljubljana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 542 klicev, 192 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 47 nanašalo na kriminaliteto, 48 na javni red in mir, ter 76 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin in 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu). Prav tako so posredovali

v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 27 prometnih nesreč z materialno škodo, nesreči z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bila huje poškodovan potnik v vozilu. Večkratnemu kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli vozilo. Glede javnega reda in miru so intervenirali 12 krat na javnem kraju in 5 krat v zasebnem prostoru. Med opravljanjem nalog varovanja državne meje niso zaznali nedovoljenih prehodov državne meje.

Kriminaliteta-vlomi:

V Šiški je neznani storilec vlomil v več kleti in odtujil gorsko kolo in več igrač. Lastnike je oškodoval za okoli 700 evrov.

V Mostah je neznani storilec vlomil v klet in odtujil več kosov različnega pohištva. Lastnike je oškodoval za nekaj tisoč evrov

V Šiški so neznanci vlomili v trgovino in odtujili alkoholne pijače cigarete. Po prvi oceni je nastalo za okoli 5.000 evrov škode.

Požar

Včeraj, okoli 16.30 smo bili obveščeni o požaru ene izmed hiš na območju Ribnice. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zbrali prva obvestila in zavarovali kraj. Po prvih podatkih naj bi zagorelo zaradi kurjenja v peči, pogorelo pa je ostrešje in del pritličja starejše hiše. V dogodku ni bil nihče poškodovan, nastalo pa je za več tisoč evrov škode. Policisti bodo opravili ogled, o vseh ugotovitvah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Prometna varnost-prometne nesreče:

Včeraj, okoli 18. ure se je na lokalni cesti iz Dešena proti Katariji zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen voznik osebnega vozila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal s ceste in trčil v drevo. Pri tem sta se voznik lažje, eden izmed potnikov pa huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom sta bila odpeljana v UKC Ljubljana, njuno življenje pa ni ogroženo. V postopku je preizkus alkoholiziranosti pri vozniku začetniku pokazal 0.30 mg/l alkohola v litru izdihanega zraka, v nadaljevanju mu je bil odrejen strokovni pregled. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Včeraj, okoli 8.30 se je na Herbersteinovi ulici v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznica osebnega vozila in kolesar. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica nepravilno odprla vrata vozila v katera je trčil kolesar. Pri tem se je kolesar lažje telesno

poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Včeraj, nekaj po 13. uri se je na ljubljanski obvoznici pri Rudniku zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega in tovornega vozila. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznica, ki je vozila v smeri Kozarij zaradi neprilagojene hitrosti trčila v priklopnik tovornega vozila pred seboj, nato pa je vozilo odbilo v ograjo. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: