Skip to content

Ukradel je tri puške in dve trobenti

Za nami je mirnih 24 ur. Na operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo sprejeli 276 klicev občanov. 75 je bilo interventnih, dva nujna. 18 zadev je bilo s področja kriminalitete, 24 s področja prometne varnosti in 17 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

V zadnjih 24 urah smo obravnavali štiri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami ter 15 prometnih nesreč, ki so se končale z materialno škodo.

Včeraj zjutraj ob 07.00 uri smo bili obveščeni o dveh prometnih nesrečah, ki sta se zgodili na avtocesti pred izvozom Lopata v smeri Ljubljane. V prvi prometni nesreči 23 letni voznik tovornega avtomobila ni vozil po sredini prometnega pasu in zapeljal iz ceste, zato so vozniki, ki so vozili za njim začeli zmanjševati hitrost. 48 letna voznica osebnega avtomobila, ki se je približevala koloni vozil pa je vozila z neprilagojeno hitrostjo in trčila v pred seboj vozeče vozilo, katero je odbilo še v vozilo pred njim. V prometnih nesrečah sta se 23 letni voznik tovornega avtomobila in 48 letna voznica lažje telesno poškodovala.

V Rogaški Slatini smo vozniku, ki ni izpolnjeval pogojev za vožnjo zasegli vozilo.

Javni red in mir

Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali desetkrat, osemkrat na javnem kraju in dvakrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

Na počivališču Lopata so celjski policisti opravili ogled drzne tatvine, kjer je neznanec iz odklenjene kabine tovornega vozila, v času ko je voznik spal, odtujil denarnico z denarjem in dokumenti.

V Slovenj Gradcu so policisti obravnavali tatvino dveh registrskih tablic iz parkiranega osebnega avtomobila.

V Radljah ob Dravi je bilo vlomljeno v stanovanjsko hišo, odtujene so bile tri puške in dve trobenti. Skupaj je lastnik oškodovan za okoli 2.000 evrov.

Velenjski policisti so v eni izmed tamkajšnjih trgovin obravnavali vnovčitev ponarejenega bankovca za 50 evrov.

Nasilje v družini so obravnavali slovenjgraški policisti. Nasilnežu so izrekli ukrep prepovedi približevanja, sledi kazenska ovadba za nasilje v družini in zanemarjanje mladoletne osebe.

Lep, miren in varen dan Vam želimo iz Policijske uprave Celje.

Pripravil: Božidar Pezdevšek, vodja centra

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: