Skip to content

Ubit 22-letnik, več ljudi je ranjenih. Osumljenec, oboroženi Mirko na begu, policisti opozarjajo, da je nevaren!

Sinoči okoli 22. ure so dolenjski policisti prejeli več klicev, da je prišlo na glavni cesti Mirna Peč – Novo mesto, pri Brezju, do streljanja. Operativno-komunikacijski center PU Novo mesto je na kraj dogodka napotil več policijskih patrulj, kasneje so se v aktivnosti vključili tudi kriminalisti in policisti s službenimi psi. »Po prvih ugotovitvah se je zgodil umor, in sicer naj bi 25-letni osumljenec iz Brezja ustrelil 22-letnega Novomeščana iz Poganške ulice. V streljanju so bile ranjene še tri osebe, ženska in dva moška, stari med 19 in 27 let, ki so jih prepeljali v novomeško splošno bolnišnico.  Enega od njih, moškega s poškodbami glave, so odpeljali naprej na zdravljenje v UKC Ljubljana,« so sporočili z OKC PU Novo mesto.

Dogajanje se je nato preselilo pred bolnišnico v dolenjski prestolnici. Med enajsto zvečer in drugo uro zjutraj je bilo več policistov tudi pred novomeško urgenco, saj se je tam zbralo okoli sto oseb, ki so poznali poškodovane in pokojnega. Izgredov ni bilo. Zaradi opravljanja ogleda kraja je bila cesta Mirna Peč – Novo mesto pri Brezju zaprta do tretje ure zjutraj. Ogled kraja je vodila dežurna preiskovalna sodnica, z dežurnim okrožnim državnim tožilcem, ob strokovni pomoči forenzičnih strokovnjakov sektorja kriminalistične policije policijske uprave Novo mesto in inštituta za sodno medicino iz Ljubljane.

25-letni osumljenec, ki ga je policija že obravnavala zaradi premoženjskih kaznivih dejanj, ropov, groženj in telesnih poškodb ter različnih prekrškov iz področja javnega reda, je na begu. Gre ta Mirka Pilingerja, starega 25 let, iz Novega mesta. Nazadnje so ga videli v soboto zvečer, okoli desete ure, pri Brezju v okolici Novega mesta, nakar se je za njim izgubila vsaka sled. Osumljeni naj bi bil oborožen in je nevaren, opozarja policija.

Kdor bi o osumljenem ali okoliščinah dogodka imel kakršnekoli uporabne podatke, naj pokliče na številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200, so še sporočili s policije.

Policisti opozarjajo, da je Mirko oborožen in nevaren (Foto: PU Novo mesto)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: