Skip to content

Traktorist umrl, kolesar hudo poškodovan končal v UKC Ljubljana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 634 klicev, od tega 198 klicev za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 58 nanašalo na kriminaliteto, 50 na javni red in mir, ter 66 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 5 vlomov (v enem primeru je ostalo pri poskusu), nasilništvo in 4 primere poškodovanja tuje stvari. Posredovali so v dveh primerih nasilja v družini, kjer je bila izrečena prepoved približevanja. Obravnavali so 14 prometnih nesreč z materialno škodo, nesrečo z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. Štirim večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli vozila. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali 9 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 5 krat v zasebnem prostoru. Policisti Policijske uprave Ljubljana so v zadnjih 24 urah obravnavali 7 nezakonitih prehodov državne meje.
Kriminaliteta-vlomi:
Na Viču je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder je bil odtujen nakit in gotovina. Materialna škoda znaša okoli 7000 evrov.
V Šiški je bilo vlomljeno v stanovanje, od koder so odtujili gotovino in bančno kartico. Materialna škoda znaša okoli 1000 evrov.
V Kočevju je bilo vlomljeno v poslovni prostor, kjer pa policisti ogled še opravljajo.
V Mostah je bilo vlomljeno v trgovino, od koder so bile odtujene pametne ure. Materialna škoda znaša nekaj tisoč evrov.
Nesreča pri delu
Včeraj, nekaj pred 12. uro smo bili obveščeni o nesreči pri delu na območju Moravč. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je 69 letni moški oral njivo, ko se je traktor v ovinku prevrnil in padel na voznika traktorja. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl. Opravljen je bil ogled kraja nesreče o vseh okoliščinah pa bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
Prometna varnost
Včeraj, okoli 14.30 smo bili obveščeni o padcu kolesarja na Šmartinski cesti v Ljubljani. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil z neprilagojeno hitrostjo in zato pri zavijanju padel, ter se huje poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UKC Ljubljana, vendar njegovo življenje ni ogroženo. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 10. ure smo bili obveščeni o padcu kolesarja na Vrhniki. Ugotovljeno je bilo, da je kolesar trčil v rob pločnika in padel, ter se lažje poškodoval. Zoper povzročitelja sledi prekrškovni postopek.
Pripravila: Aleksandra Golec, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: