Skip to content

Še enajst državljanov Rusije je zaprosilo za mednarodno zaščito

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje smo v zadnjih 24. urah prejeli 254 klicev občanov. 85 klicev je bilo interventnih. 22 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, štirje s področja mejnih zadev in tujcev, 34 s področja prometne varnosti in 20 s področja javnega reda in miru.

Prometna varnost

Na območju PU Celje smo obravnavali tri prometne nesreče z lažjimi telesnimi poškodbami, šest prometnih nesreč z materialno škodo, dvema voznikoma so policisti zasegli vozili, saj nista izpolnjevala pogojev za vožnjo v prometu.

Prometne nesreče z lažjimi poškodbami smo obravnavali na celjskem in velenjskem območju.

Včeraj ob 12.30 uri smo bili iz SB Celje obveščeni, da je zdravniško pomoč iskal moški iz Velenja, kateri je bil udeležen v prometni nesreči 18.11.2022 na območju Velenja. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročila voznica osebnega vozila zaradi nepravilnega premika, ki je trčila v vozilo voznika, ki se je telesno poškodoval.

Drugo obvestilo iz SB Celje smo prejeli nekaj pred 16. uro, kjer so oskrbeli voznika osebnega vozila, ki je bil okoli 13. ure udeležen v prometni nesreči v Celju. Policisti so ugotovili, da je prometno nesrečo povzročil voznik tovornega vozila, ki je zaradi prekratke varnostne razdalje trčil v vozilo voznika, ki se je telesno poškodoval.

Danes zjutraj ob 05.30 uri so policisti v Velenju obravnavali prometno nesrečo v kateri je bil udeležen voznik osebnega vozila in voznik električnega skiroja, ki se je lažje telesno poškodoval. Prometno nesrečo je povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi izsiljevanja prednosti trčil v voznika električnega skiroja. Povzročitelj je vozil tudi pod vplivom alkohola saj mu je alkotest pokazal 0,51 mg/l miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Javni red in mir: Zaradi kršitev javnega reda in miru smo ukrepali štirikrat na javnem kraju in trikrat v zasebnem prostoru.

Kriminaliteta

V Celju na Vrunčevi ulici je bila izvršena tatvina mobilnega telefona, denarnice z gotovino in dokumenti.

V Trnovljah pri Celju je neznani storilec iz tovornega vozila odtujil dva akumulatorja.

V Šentjurju na Drofenikovi ulici je neznani storilec v času od 17.11.2022 do 21.11.2022 vlomil v več parkiranih tovornih vozil iz katerih so bile odtujene plačilne kartice za točenje goriva.

V Celju na Vrunčevi ulici je bilo odtujeno kolo znamke Gery Fisher Utopia.

Na območju Zagorja – občina Kozje je bilo včeraj v popoldanskem času vlomljeno v stanovanjsko hišo iz katere je storilec odtujil gotovino in vrednejše predmete. Lastnika je storilec oškodoval za okoli 3000 €.

Ilegalne migracije

V Imenem na območju Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so policisti izsledili enajst državljanov Rusije, ki so ilegalno vstopili v Slovenijo. Vsi so zaprosili za mednarodno zaščito in bili nastanjeni v azilni dom.

Miren in varen dan želimo iz Policijske uprave Celje.

Pripravil: Marjan Strašek, vodja oddelka za operativo PU Celje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: