Skip to content

Prijeta mladoletnika, ki sta oropala starejšega občana

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 751 klicev, 228 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 66 nanašalo na kriminaliteto, 69 na javni red in mir, ter 85 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 15 tatvin, 7 vlomov (v treh primerih je ostalo pri poskusu) in 3 primere poškodovanja tuje stvari. Pri prometni varnosti so obravnavali 25 prometnih nesreč z materialno škodo, 7 nesreč z lahkimi telesnimi poškodbami in nesrečo, v kateri je bil huje poškodovan voznik mopeda. Večkratnima kršiteljema cestno prometnih predpisov so zasegli vozili. Glede javnega reda in miru so intervenirali 11 krat na javnem kraju (ena oseba je bila pridržana) in 9 krat v zasebnem prostoru. Obravnavali so 3 posameznike zaradi nezakonitega prehoda državne meje.
Kriminaliteta-vlomi:
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za okoli 2.000 evrov.
V Mostah je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil nakit. Lastnika je oškodoval za nekaj tisoč evrov.
V Kočevju je neznani storilec vlomil v klet in odtujil mesne izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 200 evrov.
Za Bežigradom je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 3.000 evrov škode.
Prijet osumljenec ropa in poskusa ropa
V sredo smo vas obvestili, da smo bili 2. 7. 2024 obveščeni o ropu v eni izmed trgovin na območju centra mesta Ljubljane, kjer je storilec je vstopil v prodajalno in zaposleni na blagajni zagrozil, svoje grožnje pa je podkrepil z iglo v roki ter od prodajalke zahteval denar. Odtujil je nekaj bankovcev in peš pobegnil. V dogodku ni bil nihče poškodovan. Pred tem istega dne smo obravnavali podoben dogodek, kjer je ravno tako na območju centra mesta isti osumljenec vstopil v eno izmed trgovin in prodajalcu grozil z iglo v roki, vendar ni ničesar odtujil in je pobegnil s kraja. S kriminalistično preiskavo in izbiranjem obvestil je bilo ugotovljeno, da je kaznivih dejanj ropa in poskusa ropa utemeljeno osumljen 37-letni moški doma iz Domžal. Policisti so mu včeraj odvzeli prostost in bo po vseh zbranih obvestili priveden k preiskovalnemu sodniku. V preteklosti je bil osumljenec že obravnavan za kazniva dejanja s poglavja zoper premoženje.
Odkrita osumljenca ropa v Kočevju
7. 6. 2024 smo bili obveščeni, da sta tega dne okoli 20. ure dva mlajša moška v Kočevju na sprehajalni poti ogovorila starejšega oškodovanca. Med pogovorom sta ga skušala zamotiti in iz zadnjega žepa hlač odtujiti denarnico. Oškodovanec je to zaznal in se uprl. Med ruvanjem sta mu iz rok iztrgala denarnico in peš pobegnila, z odtujenim denarjem pa sta v nadaljevanju opravila razne nakupe. V dogodku je bil oškodovanec lažje telesno poškodovan. Policisti so z intenzivnim zbiranjem obvestil in pregledom posnetkov nadzornih kamer ugotovili identiteto obeh osumljenih mladoletnih oseb, ki sta bila v preteklosti že obravnavana za kazniva dejanja s poglavja zoper premoženje. Zoper osumljena je bila podana kazenska ovadba zaradi utemeljenega suma Ropa po I. odstavku 206. člena Kazenskega zakonika.
Požar
Včeraj popoldan smo bili obveščeni o požaru v centru za ravnanje z odpadki na območju Viča. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili. Po do sedaj zbranih obvestilih je prišlo do samovžiga na vrhu kosovnih odpadkov in je pogorelo za približno 400 kubičnih metrov odpadnega kosovnega materiala (mize, stoli – leseni izdelki), nastala je tudi škoda na bližnjem objektu. V dogodku ni bil nihče poškodovan, prav tako ni prišlo do ogrožanja ljudi, materialna škoda pa znaša približno 20.000 EUR. Policisti bodo o vseh ugotovitvah obvestili pristojno državno tožilstvo.
Prometna varnost – prometne nesreče:
Včeraj, nekaj pred 18. uro se je na križišču Zasavske ceste in Pšatske poti v Ljubjani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnega vozila in mopeda. Po do sedaj zbranih obvestilih je do prometne nesreče prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri zavijanju levo v križišču odvzel prednost vozniku mopeda, ki je pripeljal nasproti. Pri tem se je voznik mopeda huje telesno poškodoval. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Policisti nadaljujejo  zbiranjem obvestil zaradi suma kaznivega. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.
Včeraj, okoli 20. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri so bili udeleženi voznik osebnih vozil in motoristka. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri speljevanju v koloni vozil trčil v zadnji del motornega kolesa, ki ga je odbilo še v vozilo pred njim. Pri tem je motoristka padla in se lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 19. ure se je v Pancah zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 17. ure se je na Večni poti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 16. ure se je na Podutiški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri je bil samoudeležen kolesar, ki je zaradi neprilagojene hitrosti padel in se lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 9.30 se je na Vilharjevi cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in peška. Do prometne nesreče je prišlo, ker voznik odvzel prednost peški na prehodu za pešce. Pri tem se je peška lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Včeraj, okoli 15. ure se je na Celovški cesti v Ljubljani zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist. Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik osebnega vozila pri zavijanju desno in menjavi pasov trčil v motorno kolo. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.
Poziv pričam prometne nesreče
V četrtek, 20. 6. 2024 okoli 13.45 se je v križišču Bratislavske ulice in uvoza na severno obvoznico (most čez severno obvoznico) v Ljubljani zgodila prometna nesreča v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil znamk Volvo S60 in Renault clio. Zaradi razjasnitve vseh okoliščin prometne nesreče naprošamo vse, ki bi karkoli vedeli o dogodku, da to sporočijo na številko 113 ali policijsko postajo Ljubljana Moste na št. (01) 586 76 00.
Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja