Skip to content

Policisti tudi na volilno nedeljo zasegli šest vozil

V preteklih 24 urah je ljubljanski operativno komunikacijski center prejel 437 klicev,130 za posredovanje v interventnih dogodkih. Od tega se jih je 34 nanašalo na kriminaliteto, 26 na javni red in mir, ter 49 na prometno varnost. Policisti so med drugim na področju kriminalitete obravnavali 9 tatvin, 5 vlomov (v dveh primerih je ostalo pri poskusu) in 5 primerov poškodovanja tuje stvari. Prav tako so posredovali v primeru nasilja v družini, kjer so kršitelju izrekli ukrep prepovedi približevanja. Pri prometni varnosti so obravnavali 15 prometnih nesreč z materialno škodo. Večkratnim kršiteljem cestno prometnih predpisov so zasegli 6 vozil. Glede javnega reda in miru so intervenirali 7 krat na javnem kraju in 1 krat v zasebnem prostoru. Med 20. 11. 2022, od 6. ure in 21. 11. 2022, do 6. ure, so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Lukovice izsledili in prijeli tujca (drž. Maroka), ki je nezakonito prestopili državno mejo. Postopki policistov s tujcem še niso zaključeni.

Kriminaliteta-vlomi:

V Horjulu je bilo vlomljeno v hišo, od koder je neznani storilec odtujil denar. Lastnika je oškodoval za več tisoč evrov.

Na Celovški cesti v Ljubljani so neznanci vlomili v specializirano trgovino ter odtujili denar. Po prvi oceni je nastalo za okoli 4.000 evrov škode.

Na območju Bežigrada je bilo vlomljeno v gostinski lokal, od koder so odtujili denar. Povzročeno je bilo za okoli 5.500 evrov škode.

Dogodek na železnici

Včeraj, nekaj pred 23. uro smo bili obveščeni o dogodku, kjer je na železniški postaji Preserje prišlo do iztirjenje zadnjega (enega) vagona tovornega vlaka, ko je ta prehajal iz enega tira na drugega. Vagon je poškodoval železniško infrastrukturo. V dogodku ni prišlo do drugega ogrožanja in v njem ni bila nobena oseba poškodovana, nastala pa je večja škoda. Vzrok za iztirjenje še ni znan, policisti so opravili ogled, kjer je bil prisoten tudi inšpektor za preiskavo železniških nesreč in nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah dogodka. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Pripravil: Tomaž Tomaževic, tiskovni predstavnik PU Ljubljana.

Simbolična fotografija

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: