Skip to content

Kevina so odkrili na dnu bazena, oživljanje je bilo neuspešno

Policisti skušajo ugotoviti, zakaj je v ormoškem bazenu umrl znani slovenski in nemški športnik

Čeprav se je v teh dneh tudi uradno začelo prav – vroče poletje, ko vsi iščemo osvežitev v vodi, ki je bolj mrzla, kot okolje okrog nas, je tudi na skrajnjem severovzhodu države zabeleženih več tragičnih utopitev, večinoma mladih ljudi. Po Kidričevem in Veržeju, kjer sta se iz takšnih ali drugačnih razlogov utopila fanta stara 20 in 25 let, so policisti konec minulega tedna v Ormožu obravnavali še eno utopitev, in sicer 33 – letnika. Po tokratni skopi policijski informaciji so obnemeli mnogi poznavalci v slovenskem in evropskem strelskem športu „Na območju Ormoža obravnavamo utopitev 33-letnega moškega, o kateri smo bili obveščeni včeraj (sobota, op.p.) zvečer. Kljub hitri zdravstveni pomoči, je moški na kraju žal izgubil življenje. O dogodku sicer še zbiramo obvestila, tako da lahko dodatne informacije o tem posredujemo v prihodnjih dneh.,“ je sporočila tiskovna predstavnica PU Maribor, Anita Kovačič Čelofiga.

V zadevi je najbrž veliko neznank, a le ko gre za vzrok smrti, kar policisti in druge ustanove še ugotavljajo, vsekakor pa je znano, da je svoje prijatelje in športne tovariše „veliko prehitro v tragični nesreči za vedno zapustil eden izmed najboljših slovenskih strelcev Kevin Venta,“ kot so sporočili iz Strelskega društva Kovinar Ormož. Splošno je znano, da je Kevin Venta bil eden najboljših slovenskih strelcev, več let je bil državni reprezentant Slovenije, pred leti pa je slovensko športno državljanstvo zamenjal za nemško in od leta 2019.zastopal Nemčijo. Kljub nastopanju za Nemčijo in tudi kljub uspešnem tekmovanju v nemški strelski ligi, je Kevin ostal tudi slovenski državljan. Tako se sedaj od športnika z veliko začetnico poslavljajo številni športni kolegi, med drugim airsoft in strelska društva, kjer je bil aktiven. V tem času naj bi slovenski policisti, ki o njegovi smrti še zbirali obvestila, ugotovili vzrok za njegovo smrt. Nam pa je neuradno uspelo izvedeli, da je nesrečni Kevin, ki naj bi v zadnjem času imel psihične in duševne težave, na ormoškem bazenu izvajal „nenavadne domnevno jogo veja in so prisotni mlajši kopalci ugotovili, da je z njim nekaj narobe. Bil je na dnu bazena in so mu skušali pomagati, enako tudi reševalci, a je vse skupaj bilo zaman.“ nam je zaupal naš vir z letnega bazena v Ormožu.

Povedal nam je tudi, da je pokojni Kevin Venta bil eden najboljših slovenskih strelcev, več let je bil državni reprezentant Slovenije, pred leti pa je slovensko športno državljanstvo zamenjal za nemško in od leta 2019.zastopal Nemčijo. Na klubski ravni je od leta 2013 tekmoval v nemški bundesligi, ki velja za najmočnejše strelsko tekmovanje na svetu in priložnost nastopa v njej dobi le peščica najboljših tujih tekmovalcev. V svoji karieri je dosegel več slovenskih rekordov v streljanju. Med drugim je zastopal tudi SD Kovinar Ormož in SK Strahoninec iz Hrvaške. Naš vir ob tem dodaja, da naj bi utopitvi botrovala domnevna duševna stiska fanta, ki je mimogrede rojen 4.1.1991, v Trbovljah. Osnovno šolo je obiskoval pri Veliki Nedelji, nedaleč od Ormoža. Po končani OŠ se je tri leta šolal na srednji šoli za elektroniko in nato dve leti za živilskega tehnika. Diplomiral je na višji strokovni šoli in pridobil naziv inženir živilstva in prehrane. Strelstvo je začel trenirati februarja leta 2010. Njegov prvi in domači klub je bil Strelsko društvo Kovinar Ormož, nato je začel nastopati za Nemčijo, kjer mu kljub odličnimi rezultati ni bilo postalo z rož’cami, saj so ga pred leti napadali z bizarnimi obtožbami. Očitno je v Nemčiji bil trn v peti domačim tekmovalcem in so ga po pritiskih nemške strelske zveze odstranili celo iz ekipe, eden od povodov naj bi bil uboj rdečega polža.

Takrat je odlični slovenski strelec pojasnil vse, z zapisom, ki ga objavljamo v njegovem besedilu:
“Nemška strelska zveza se je na zelo grd način rešila konkurence v nemški bundesligi. V lanski sezoni sem po točkah in nastopih bil najboljši pištolaš najmočnejše bundeslige na svetu! Ekipno smo postali drugo leto zapored Nemški podprvaki! Potem pa obtožbe, da sem ubil žival.. Rdečega polža, škodljivca, sem posul s soljo. Kot igralca airsofta pa so me označili za desničarskega skrajneža, militanta, paravojaka… Skupaj z nemško zvezo se strinja tudi Strelska zveza Slovenije. Nemška strelska zveza je pritisnila na moj bundesliga klub ESV Weil am Rhein in klub me je 1 teden pred 1. krogom bundesliga tekme brcnil iz ekipe. Vzeli so mi licenco za nastopanje v bundesligi. Uničili ste mi športno kariero, moj renome, blatite mojo ime in uničili ste mi privat življenje. Zdaj mi hočete vzeti še hobije in svobodo. Kdaj se boste ustavili? Boste me obtožili, da govorim resnico na glas? Nisem edini športnik, katerega je zveza oz. država povozila kot tank. Bundeswehr nemška vojska je name pritiskala s cov “cepivom”. Moral bi podpisati papir na katerem piše, da se prostovoljno cepim in da je med drugim kot stranski učinek opisan tudi “smrt”. Moj nemški odvetnik mi je obrnil hrbet. Athleten Deutschland mi je obrnila hrbet in mi ne želi pomagati. V kakšnem pokvarjenem svetu mi živimo? Kljub temu, da me nemška in slovenska zveza očitno želi odstraniti iz olimpijskega športnega strelstva – Še vedno sem tu, še vedno treniram! Hvala vsem, ki me še naprej podpirate na moji poti in me bodrite, naj se ne pustim, naj se borim do zadnjega diha. Hvala vam!“

Žal mu sedaj nihče več ne more pomagati, saj so se njegovi strelski in življenjski cilji končali pod gladino Ormoškega poletna bazena.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja