Skip to content

Bakos.si

Bi radi vodili Slovensko turistično organizacijo?

Objavljen razpis za direktorja STO, sedanji direktorici mandat poteče aprila

Svet Javne agencije RS za trženje in promocijo turizma – Slovenske turistične organizacije (STO) je v uradnem listu danes objavil javni natečaj za direktorja osrednje slovenske turistične organizacije. Sedanji direktorici Maji Pak se petletni mandat izteče aprila, prijave pa zbirajo 15 dni. Med pogoji za direktorja agencije je izobrazba vsaj druge stopnja študijskih programov in deset let delovnih izkušenj, od tega vsaj pet vodstvenih. Kandidat mora biti tudi strokovnjak na področju agencije.

Kandidat mora prijavi predložiti vizijo prednostnih nalog in razvoja STO in vsebinsko opredelitev vizije, iz katere mora biti razvidna opredelitev prednostnih ciljev dela, aktivnosti za njihovo doseganje in merljivi kazalniki realizacije. Prav tako mora navesti okvirno opredelitev časa, potrebnega za uresničitev predlagane vizije z utemeljitvijo vzrokov zastavljenega časovnega razdobja. Direktorja STO imenuje in razrešuje vlada na predlog sveta javne agencije. Izbrani kandidat bo imenovan za dobo petih let.

Pakovo je vlada za poln mandat na čelo STO postavila spomladi 2016, pred tem je organizacijo nekaj mesecev vodila kot v. d. direktorja. Pakova je STO že vodila dve leti in pol pred njeno ukinitvijo leta 2012. STO je vlada vnovič vzpostavila poleti 2015, potem ko so jo leta 2012 ukinili oz. je bila skupaj z Javno agencijo za podjetništvo in tuje investicije ter Javno agencijo za tehnološki razvoj Slovenije združena v agencijo Spirit Slovenija.

Ni še znano, ali bo dosedanja direktorica Maja Pak spet kandidirala

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: