Skip to content

Lazanja z bučo, bučnicami in ohrovtom

Verjemite, takšne lazanje še niste pripravili-recept!

Ta je recept za lazanjo z bučo, bučnicami, ohrovtom in kakovostnimi slovenskimi mlečnimi izdelki, ki nosijo znak izbrana kakovost – Slovenija. Ko izbirate sestavine za recept, bodite pozorni na poreklo in certifikat »Izbrana kakovost – Slovenija«.

Sestavine (za 6 oseb):

  • 500 g buče
  • žlica oljčnega olja
  • 300 g kisle smetane izbrana kakovost – Slovenija
  • 25 g masla
  • 100 ml mleka
  • 40 g moke
  • 2 jajci
  • 25 g bučnic
  • 100 g poltrdega, naribanega sira
  • 6 listov ohrovta
  • 200 g testenin za lazanjo
  • origano, sol, poper, muškatni orešček

Priprava:

Bučo narežemo na kocke, ki jih solimo, popramo in potresemo z origanom (1/4 žličke) ter prelijemo z žlico oljčnega olja. V ognjevarni posodi pečemo pol ure v ogreti pečici pri 200 °C.

Medtem v drugi posodi zmešamo mleko, kislo smetano, jajce, maslo ter belo moko, kar začinimo s soljo, poprom in muškatnim oreščkom.

Po navodilih pripravimo testenine za lazanjo in njimi prekrijemo dno pekača. Naslednjo plast sestavimo iz dveh listov ohrovta ter tretjino pripravljenih buče in bučnic. To prelijemo z mešanico mleka, kisle smetane, jajca, masla in bele moke in nanje posujemo s četrtino naribanega sira. Postopek ponovimo trikrat, zadnjo plast pa sestavimo iz testenin za lazanjo, mešanico mleka, kisle smetane, jajca, masla in bele moke ter preostalo četrtino naribanega sira.

Lazanjo 40 minut pečemo v pečici pri 200 °C.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: