Skip to content

Starodobni hrošči so zasedli ceste, polja in vinograde okrog obeh Radgon

Jajčkova (zajčkova) vožnja je letos potekala po Slovenskih goricah, Apaški dolini in v sosednji Avstriji

Enako kot že vrsto minulih let, z izjemo covid omejitev v letih 2020/21, je tudi letošnji praznični velikonočni ponedeljek na širšem radgonskem območju minil v nadvse zanimivem „potepanju“ ljubiteljev starodobnih hroščev. Čeprav je sprva padla odločitev, da VW – Keeeber klub Murska Sobota, prireditev ne bo organiziral, je tradicionalna, že 18. „Zajčkova vožnja“, srečanje lastnikov znamenitih hroščev, le potekala in je po pravem pomladnem času, z nekaj saharskega peska, bila nadvse uspešna, z udeležbo kar 43 starodobnih hroščev oz. 69 oseb. Da so oni lepo uživali sta poskrbela prijatelja in ljubitelja hroščev Primosch Uran (Blue-Keeeber) in Dejan Sterniša (Leteči), ki sta v kratkem času, na oba bregova reke Mure, po sistemu: Gremo mi po svoje, pritegnila množično udeležbo lastnikov starodobnikov iz cele Slovenije, in sosednjih držav Avstrije, Hrvaške, Madžarske ter celo iz Nemčije. In tako je širše območje Gornje Radgone, Apaška dolina in del sosednje jugovzhodne avstrijske Štajerske, na velikonočni ponedeljek spet bilo v znamenju tradicionalne vožnje, kateri so nekoliko spremenili ime, in sicer je sedaj bila 18. Jajčkova (Zajčkova) vožnja. In ob koncu uspešnega dogodka sta organizatorja bila nadvse vesela, da so srečanje, vožnja in druženje mnogim polepšalo konec velikonočnega praznovanja.

Seveda je tudi lepo in sončno vreme, ter druženje z isto mislečimi, razveselilo tudi udeležence tokratnega potepanje, ki je potekalo na območju občin Gornja Radgona in Apače, kjer so lastniki omenjenih lepotcev, predvsem „zasedli“ ravnice ob reki Muri, nato pa radgonske vinorodne hribčke. Enako veselo pa je bilo tudi na desnem bregu reke Mure, v Avstriji. Tudi letošnje zanimivo potepanje hroščev se je, v ponedeljek, 1.4. v jutranjih urah, začelo z zbiranjem v mestu penine in sejmov Gornji Radgoni, tokrat prvič na nekdanji avtobusni postaji, pri slaščičarni Pikapolonica, na kavici in sladoledu. Ob 10 uri se je kolona starodobnikov po vinorodnih goricah v Policah in Lastomercih, odpravila do Turistične kmetije Hari v Spodnji Ščavnici, kjer je čakal prvi postanek z okrepčilom. Od tam je sledila vožnja po Apaški dolini, do Trat oz. Cmureka, nato čez mejo do muzeja, gostišča in oljarne Pechmann (Deutsch Goritz), kjer je bilo možno marsikaj videti in doživeti, ter se seveda tudi okrepčati. V popoldanskem času se je karavana spet vrnila v Apaško dolino, in sicer v Turistično rekreacijski center, oz. ribiški dom Zgornje Konjišče, kjer je bilo pozno skupno kosilo, druženje in klepet.

„Ker je Klub Keeeber odpovedal to zanimivo prireditev, se Radgončani vseeno ne damo. Zato sva se z Letečim, s spodbujanjem drugih kolegov, odločila poskrbeti za še eno prijetno praznično druženje. Ker je to neuradno srečanje in druženje prijateljev VW Hroščev tukaj ni bilo nobene prijavnine. Vse stroške za pijačo in kosilo si je plačal vsak zase. V tako kratkem času je seveda bilo zelo težko organizirati takšno druženje, vendar smo se za naše prijatelje maksimalno potrudili in na koncu smo slišali, da so vsi izjemno zadovoljni, obljubili pa so tudi, da bodo prišli tudi prihodnje leto. Vesel sem, da smo pred kosilom zapeljali tudi v Avstrijo, kjer je vse, kateri so se udeležili tega druženja, čakalo lepo presenečenje z ogledom starodobnih stvari. Vsem ostalim prijateljem, kateri se niso mogli udeležiti tega druženja sva Blue-Keeeber in Leteči zaželela lepe velikonočne praznike,“ nam je povedal Primosch Uran, ki skozi smeh dodal, da „to ni bila Zajčkova vožnja ampak druženje TMO (Tamo malo okolo) ali po domače Velikonočno Jajčkovo druženje prijateljev zračno hlajenih VW vozil.“

Tako je tudi letošnji praznični velikonočni ponedeljek na širšem radgonskem območju minil v nadvse zanimivem „potepanju“ ljubiteljev starodobnih hroščev, kakorkoli se že imenovala 18. vožnja in srečanje lastnikov znamenitih hroščev, katere so ob vožnji in postankih občudovale množice domačinov in mimo vozečih.

Fotografije: Primosch Uran & O.B.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: