Skip to content

Bakos.si

Na ribolovu „ne ribičev“ so zmagali prav vsi!

Ribnik Podgrad je gostil nadvse zanimiv dogodek

Lepo včerajšnje, sobotno jutro je na brežine ribnika ter v ribiški dom RD Radgona, v Podgradu, pritegnilo zanimivo druščino oseb starih med pet in 77 let. Pripravili so namreč srečanje in „tekmovanje“ ljudi, ki se radi zadržujejo ob omenjenem ribniku, niso pa člani ribiške družine. Sicer so tudi prejšnja leta imeli podobne dogodke, z „ne ribiči“ v glavni vlogi, toda letošnji, četrti po vrsti je bil še posebej uspešen. Poleg petnajstih, ki so namakali trnek v ribnik je namreč zraven bilo še kakšnih 20 oseb, ki so prišli le na prijetno druženje na ribniku.

Nekateri izmed petnajstih „tekmovalcev“ so po treh urah namakanja ujeli kakšnega krapa, babuško ali kakšno drugo ribo, a so jih takoj spustili nazaj v vodo. Drugi so zaman namakali, saj ribe niso prijele…, toda to niti ni bilo pomembno, saj se je vsem šlo za srečanje, druženje in zabavo. Prireditev, katero so brezhibno organizirali Bojan, Slavc in Silva, kljub ribolovu ni bila namenjena tekmovanju, kjer bi iskali zmagovalca, ali najslabšega. Po „uradnem ribolovu“, ter podelitvi priznanj in medalj vsem udeležencem ribolova, je s skupnim kosilom, ki so ga pripeljali iz gostišča Nada v Šratovcih, in hladni pijači, sledilo prijetno druženje, kjer se je videlo, kaj si ljudje želijo. Poleg „ne ribičev“ je bilo zraven vsaj še dvajset gostov, ki so bili deležni enakega kosila in druženja. Posebej se je znova potrdilo, kako radi se družijo krajani Podgrada, katerih je na dogodku bilo največ in zato ne preseneča, da je padla pobuda, da bi srečanje „ne ribičev“ že prihodnje leto preraslo v nekakšen praznik – dan Podgrada.

In ob vsem videnem in doživetem je jasno, da si posebne pohvale zaslužita glavna organizatorja dogodka Bojan Šek in Slavc Hajdinjak, ter gospodinja ribiškega doma Silva Bolčina s svojo ekipo, ki so poskrbeli, da nikomur nič ni manjkalo. Seveda si pohvale zaslužijo tudi vsi udeleženci, saj brez njihove tako številčne ne bilo tako uspešnega dogodka.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: