Skip to content

Bakos.si

Manuela Kuhar Makoter nova strokovna direktorica soboške bolnišnice

Počasi se kompletira nova vodstvena ekipa pomurske regijske bolnišnice; Nova direktorica z ničelno toleranco do korupcije

Potem, ko je Svet javnega zavoda Splošna bolnišnice Murska Sobota, že pred časom za novega direktorja omenjene ustanove izbral Daniela Grabarja, je isti organ danes za strokovno direktorico bolnišnice izbral Manuelo Kuhar Makoter, dr. med, specialistko kirurgije, zaposleno v soboški bolnišnici. Zanj je glasovalo vseh osem članov sveta, bila je edina kandidatka za to mesto, pred tem jo je potrdil strokovni svet bolnišnice.

Kot je nova strokovna direktorica soboške bolnišnice povedala po potrditvi, bo pri delu na mestu strokovne direktorice z izkušnjami in znanjem ter ničelno toleranco do korupcije stremela k nenehnemu razvoju oddelkov, da bo delo potekalo na visoki strokovni ravni in v skladu s predpisi.

»Velik pomen dajem povezovanju med primarno, sekundarno in terciarno ravnijo zdravstvene oskrbe, ki je ključnega pomena za dobro celostno obravnavo bolnika,« še pravi Kuhar Makoterjeva in dodaja, da so na vseh področjih medicinske obravnave obremenitve kadra vedno večje, kljub temu pa mora biti kakovost zdravstvene oskrbe, ki je temeljna pravica bolnika, na visoki ravni.

Svet zavoda je med drugim potrdil spremembo vira financiranja obnove kletnih prostorov internega oddelka, ki bodo namenjeni ambulantni dejavnosti internistike, histopatološki in znanstveno raziskovani dejavnosti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: