Skip to content

Bakos.si

Za ansamblom Opoj odlično festivalsko leto

Ansambel Opoj, ki ima sedež v Črešnjevcih pri Gornji Radgoni, je v preteklosti že večkrat opozoril nase, letošnje leto pa si bodo še posebej zapomnili. V razmaku enega tedna, so na dveh festivalih – Ptuj in Oplotnica – prejeli zavidanja vredni nagradi. Na Ptujskem festivalu so prejeli nagrado za najboljši ansambel med ostalimi zasedbami, v Oplotnici jim je strokovna komisija podelila plaketo Tineta Lesjaka.

Letošnjega ptujskega festivala smo se zelo veselili, saj je od našega zadnjega festivalskega nastopa pred publiko minilo že več kot dve leti. Predstavili smo se s polko Gasilska noč, za katero je besedilo spisal Matej Trstenjak, glasbo in priredbo pa je dodal Brane Klavžar, ki mu obenem tudi čestitamo za 40 let obstoja njegovega ansambla,” so po nastopu na Ptujskem festivalu za naš portal povedali fantje, ki jim je žreb določil, da so nastopili kot prvi. 

Za nas je bil festival še posebej uspešen, saj smo postali zmagovalci med ostalimi zasedbami in smo zelo veseli ter počaščeni, da smo k našim festivalskim nagradam dodali tudi ptujskega Orfeja. Na koncu bi se radi zahvalili obema avtorjema skladbe in pa vsem, ki so nas spremljali na prizorišču in preko televizijskih sprejemnikov,” so za konec dodali Opojevci. (Narodnjak.si)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: