Skip to content

S Polesom in Grašom sta duhovnik Rok in kraljica Ana mošt spremenila v vino!

Na Ljubljanskem gradu je aktualni vinar leta Puklavec Family Wines v družbi več kot 250 prijateljev in poslovnih partnerjev spremenil mošt v vino.

Potem, ko jim je konec septembra ponagajalo vreme in so morali odpovedati svojo tradicionalno VIP trgatev, je eno največjih slovenskih vinogradniško vinarskih podjetij, ormoški vinar Puklavec Family Wines tokrat za tradicionalno srečanje s svojimi prijatelji in poslovnimi partnerji pripravil pravo martinovo zabavo s Petrom Polesom in Petrom Grašom. Zato je Skalna dvorana na Ljubljanskem gradu bila povsem obarvana po martinovo, saj so prleški vinar zraven povabili svoje prijatelje in poslovne partnerje na tradicionalno srečanje, tokrat z namenom, da mu pomagajo spremeniti mošt v vino. Martinovanje je povezoval Peter Poles, ki je skozi duhovit in zabaven program nasmejal več kot 250 povabljenih gostov, vrhunec večera pa je nastopil, ko je zapel legendarni dalmatinski pevec Petar Grašo z bandom.

Gostje so se pričeli zbirati že zgodaj zvečer, kjer so se ob sproščenem druženju prepustili odlični kulinariki in kot se za vinskega gostitelja spodobi, tudi ujemajoči vinski spremljavi. Na odru je Poles poskrbel za pravo vzdušje, so pa ob tej priložnosti posvetili par besed tudi nedavno preminulemu Vladimirju Puklavcu, lastniku kleti, velikemu vizionarju, gospodarstveniku in predvsem srčnemu človeku, ki je s svojim inovativnim vodstvom pustil velik pečat. Njegovo začrtano pot nadaljuje njegova hči Tatjana Puklavec, ki je vse navzoče tudi pozdravila in se jim zahvalila za udeležbo na dogodku ter tudi za sodelovanje in podporo vinski kleti. Sledil je govor direktorja Gorazda Bedenčiča, nato sta se Petru Polesu na odru pridružila aktualna Vinska kraljica Slovenije Ana Protner in duhovnik Rok Pogačnik, ki sta svečano krstila mošt in po obredu iz soda natočila mlado vino. Po končanem uradnem delu je nastopil težko pričakovani koncert Petra Graša, ki je dodobra razgrel množico, katera je skupaj z njim odpela njegove največje hite. Srečanju se je pridružilo več kot 250 poslovnih partnerjev, ki tesno sodelujejo z vinsko kletjo, med gosti so bili opaženi člani vodstva Košarkarske zveze Slovenije, predstavniki Smučarske zveze Slovenije, nizozemski veleposlanik Johan O. Verboom, poslovni partnerji iz Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Srbije ter mnogi drugi.

Puklavec Family Wines je ena vodilnih slovenskih vinskih kleti, aktualni, že tretjič zapored in skupno šestkratni dobitnik naziva Vinar leta (2022, 2021, 2020, 2018, 2016, 2014). Vinska zgodba družine se je začela leta 1934, ko je Martin Puklavec zastavil vizijo: skupaj ustvarjati najboljša vina. Od leta 2009 za klet ponovno skrbi družina Puklavec, ki je vedno ohranja temeljne vrednote: strast, trdo delo in predanost najvišji kakovosti. Tradicijo prepletajo z najsodobnejšo tehnologijo, s katero postavljajo nove trende na področju vinarstva in vinogradništva. Vina iz kleti Puklavec Family Wines so elegantna in ustvarjena z brezkompromisno predanostjo do detajlov. So harmonična in ekspresivna kot sama pokrajina, ki daje dom njihovim vinogradom. Puklavec Family Wines je prejemnik mednarodne medalje Decanter Platinum za Šipon iz linije Seven Numbers ter hkrati prejemnik priznanja za enega najboljših vin na svetu po izboru revije The Drinks Business za Sivi pinot linije Seven Numbers. Leta 2019 so z eno od večjih investicij slovenskih podjetij v tujini odprli prenovljeno butične klet Negotino v Severni Makedoniji ter s tem v svojo bogato ponudbo dodali tudi vrhunska rdeča vina. S prevzemom makedonske kleti Puklavec Family Wines utrjuje svoje mesto med večjimi vinskimi kletmi v tem delu Evrope.

Fotografije: Jernej Lasič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: