Skip to content

Radgonsko poletje 2022: Ta petek v znamenju Leopolda I., zraven bodo tudi Drügi + PTČ

V nadaljevanju „Radgonskega poletja 2022“, ko so petkovi večeri rezervirani za različne zvrsti glasbe, kjer vsakod najde nekaj zase, bo ta petek, 5.8.2022, od 20. ure naprej še posebej „domače, torej radgonsko obarvan“. Mladinski center Gornja Radgona, v sodelovanju z Nindri Indri namreč napoveduje nepozaben koncert, kjer bo nastopil Leopold I. in Drügi. Leopold I. je umetniško ime Radgončana Michaela Leopolda, ki prinaša svežino na slovensko rap sceno z družbenokritičnimi besedili, postreženimi v radgonskem narečju.
Glasbene vode je razburkal leta 2020 s provokativnim komadom Nesen, ki je nastal v sodelovanju z Eyeceeoujem in Mitom. Sledili so še trije singli – Povej, Unikat in Edino, ki jih je ustvaril v sodelovanju s producentom Vidom Turico in številnimi gostujočimi glasbeniki. Dvakrat je bil izbran za pesem tedna na Valu202. Na Radgonskem poletju ga bodo prvi petek v letošnjem avgustu spremljali »Drügi« – štiričlanska zasedba izvrstnih glasbenikov…

Nastopil bo tudi „PTČ“. Gre za nadobudni – mladobudni rap duo iz Ljubljane, ki se je septembra lani predstavil s prvim albumom “Neki to vsak dan”; mestna avantura hudomušnih bitov in sklenjenih rim prvič na odru Gornje Radgone v sklopu Nindri Indri za velke gate, karte do obale. Rimoklepača v live nastopih kombinirata zgodbe in ritem, bas in bobne poletnih noči, svežina novega, ki tali led in hladi sonca. Tko pač je.

In tako tudi bo, če boste v petek zvečer na trati pred Mladinskim centrom v Gornji Radgoni.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: