Skip to content

Pomurski tamburaši in dalmatinski pevci z roko v roki

Prekmurski Dobrovnik je gostil čudovit „Dalmatinski večer“

Minulo soboto se je v Kulturnem domu v Dobrovniku odvijal Dalmatinski večer s Klapo More iz Šibenika in Pomurskim tamburaškim orkestrom, pod vodstvom Simone Pirc Katalinič. Že pred uživanjem v čudoviti glasbi, je prisotne pozdravila vodja Območne izpostave JSKD Lendava Rozina Nemec in jim zaželela prijeten večer ob poslušanju dalmatinske glasbe.

Klapa More sicer deluje že 30 let. Sodelovala je na številnih festivalih in drugih manifestacijah: nekajkrat zapored je bila v finalu Omiškega festivala, kjer je dosegla več nagrad strokovne žirije na večerih klap s kitarami, tudi za izvedbe melodij in za aranžmaje pesmi, na Večerih dalmatinske šansone je prav tako prejela nagrado strokovne žirije, v sodelovanju z Nenom Belanom je bila štiri leta zapored nagrajena za najbolj poslušano skladbo festivala, na Večerih dalmatinske pesmi v Kaštelih je prejela prvo nagrado publike in na festivalu Melodije hrvaškega juga drugo nagrado strokovne žirije.

Pomurski tamburaški orkester je bil ustanovljen z namenom združevanja tamburašev iz celotnega Pomurja, pridobitve učencev iz glasbenih šol ter dvig nivoja tamburaštva na regijski in tudi državni ravni. V orkestru trenutno igra 14 članov, ki so igrali ali še igrajo tudi v drugih orkestrih, nekaj članov se tamburico uči od začetka. S klapo More iz Šibenika tamburaši sodelujejo že nekaj časa, vežejo jih dobre prijateljske in glasbene vezi, ki povezujejo Slovenijo in Hrvaško. Omeniti sicer kaže, da so zanimiv koncert v Dobrovniku omogočili JSKD OI Lendava, ZOT Dobrovnik in občina Dobrovnik.

Fotografija: JSKD OI Lendava

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: