Skip to content

Po penino najprej v Muro, nato na degustacijo z glavno enologinjo

Radgonske gorice v nedeljo odpirajo svoje kleti in praznujejo 170. letnico penine

Ta konec tedna ne bo svoj praznik – 31. rojstni dan praznovala le naša država Slovenija, temveč tudi družba Radgonske gorice, in sicer častitljivih 170 let znamenite Radgonske penine. Takoj po dnevu državnosti, ki ga obeležujemo v soboto, 25. junija, torej v nedeljo, 26. junija v družbi Radgonske gorice pripravljajo tradicionalni „Dan odprtih kleti 2022“. Odvijalo se bo marsikaj zanimivega in veselega, letos pa bo še bolj pestro, saj podjetje praznuje 170-letnico Radgonske penine. Na prireditvi, ki se bo začela ob 10. uri, in kjer pričakujejo rekordno udeležbo, bo gotovo vsakdo našel nekaj zase. Po dvigu penine z dna Mure, kjer dozoreva od prejšnje prireditve „Dan odprtih kleti“, kar se bo zgodilo ob 12,00 uri, kaže še posebej izpostaviti novost letošnje prireditve – degustacijo “170 let”, ki bo vodena s strani glavne enologinje Radgonskih goric, Klavdije Topolovec Špur. Odlična poznavalka tihih in penečih vin, se bo skozi degustacijo sprehodila tudi skozi zgodovino in dosežke enega najpomembnejših slovenskih vinogradniško – vinarskih podjetij.

Sicer pa, kot je iz družbe Radgonske gorice sporočila Andreja Novak, za omenjeno degustacijo zbirajo predprijave, kakor tudi za pohode med vinogradi, vožnje z mini busom skozi vinograde ipd.

Vsekakor na prireditvi ne bo manjkalo vrhunske kapljice ter kulinaričnih dobrot, svoja vina in penine pa vodo radgonski vinarji prodajali po akcijskih, torej ugodnejših cenah. Omeniti kaže tudi 3. tek na Radgonski grad – Tek norcev po 387 stopnicah, za zabavo pa bodo skrbeli: domači reper Leopold I, skupina King Foo in za poslastico Nina Pušlar…

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.

error: