Skip to content

Obvezno si zapišite in rezervirajte soboto 12. novembra, od 12. do 20 ure

Na radgonskem „Martinovanju 2022“ bo pestro in zanimivo

Vsakdo, ki je vsaj enkrat bil prisoten je znano, da je Martinovanje v mestu sejmov in penine Gornji Radgoni, vedno prav posebno doživetje. Bogati vinski tradiciji tega območja se bodo mnogi domačini in gostje od blizu in daleč, poklonili v soboto, 12. novembra 2022, na Kerenčičevi ulici (spodnji Gris) med 12. in 20. uro.

„Tudi tokrat smo pripravil pester kulturno-zabavni program s krstom mošta, stojnicami, kulinarično ponudbo, golažijado, nastopi Pihalnega orkestra Gornja Radgona, Folklornega društva Gornja Radgona, Tamburaške skupine KD Peter Dajnko ter skečem Turističnega društva Negova – Spodnji Ivanjci. V muzeju Špital boste lahko prisluhnili viničarski zgodbi in si ogledali, kakšne pripomočke so v vinogradništvu uporabljali naši predniki ter se za zabavo celo pomerili v virtualnem obiranju in stiskanju grozdja. Odprte bodo seveda tudi kleti na Jurkovičevi ulici, kjer se hranita »radgonska zlatnina in srebrnina«, kot je nekoč zapisal pesnik Manko Golar. Na ta dan bodo na voljo tudi posebne vstopnice za ogled kleti in muzejskih razstav v Špitalu po akcijskih cenah. Za sproščeno druženje ob sezonski kulinariki pa bo poskrbela SKUPINA D-DUR,“ je povedala Tatjana Karba Kotnik, direktorica Zavoda za kulturo, promocijo in turizem Kultprotur.

Dodala je, da bo prireditev, v primeru dežja prestavljena na naslednji dan, na nedeljo, 13. novembra 2022, od 11. do 18. ure.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

error: